Dödsfall, Thomas Berggren

Thomas Berggren, Skellefteå

Skellefteå 23 oktober 2021 05:00

Har lämnat oss i stor sorg och saknad. Han somnade in fridfullt i sitt hem fredag den 15 oktober omgiven av oss i familjen.

Thomas växte upp i Kusfors med mamma Ann-Marie och pappa Fred och sina tre yngre bröder. 

Spelade fotboll i Kusfors IK där också hans tre bröder spelade, samt i Myckle IK. Han var en snabb vänsterytter och imponerade på sin kommande svärfar ett flertal gånger med sin snabbhet. Thomas spelade också hockey i Boliden FFI under flera år.

Thomas intresse för politik och samhällsfrågor har under åren varit stor. Har följt nyhetssändningar och läst tidningar flitigt. Ville gärna diskutera och samtala om aktuella samhällshändelser och då gärna med sina bröder som var vanligt från barnsben i hemmet.

Helene och Thomas träffades på en dans i Långträsk och har hållit ihop sedan dess. Barnen Linda och Jon förgyllde äktenskapet. I Granbergsträsk byggde Thomas vårt fritidshus på egen hand. Då han jobbade som snickare till profession och veckovis var borta från hemmet så var det mycket fritid som gick till detta bygge. Stugan i Granbergsträsk har varit en samlingsplats för familjen och där har Thomas både jagat älg och tillbringat semestrar. Favoritplatsen var i solen på altan med utsikt över sjön och då gärna med en kopp kaffe och tidningen. Där kunde han också följa barnbarnens lek i sjön.

Vi är tacksamma för den tid vi haft med Thomas och tomrummet kommer att bli stort. Men minnet av en klok, humoristisk make, far, svärfar och morfar kommer att leva kvar i oss. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Lundqvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Carl-Gustav Andersson, Bodan, Lövånger

Dödsfall

Dödsfall, Hagar Boman, Skellefteå

Visa fler