Dödsfall, Therese Forsberg, Malå

Dödsfall, Therese Forsberg, Malå

Therese Forsberg

Therese Forsberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-03 05:00

Therese Forsberg föddes 1972 i Skellefteå. Hennes första levnadsår spenderades i Åsträsk innan familjen flyttade till Malå som sedan förblev hennes hem de följande 48 åren. Therese träffade Peter och tillsammans fick de fyra barn.

Therese trivdes i naturen och tog alla chanser hon fick till att samla familjen och hundarna för att sedan umgås i den stillhet och lugn som skogen gav, ofta skoterutflykter eller längdskidor. Hon lämnar efter sig otaliga minnen och upplevelser som alla i hennes närhet fick ta del av där Tjejvasan och Kebnekaise var två som låg henne varmt om hjärtat.

Therese spenderade i unga år en tid i Jokkmokk där hon fick lära sig sameslöjd och bar med sig de kunskaperna och tillsammans med likasinnade bildade en förening för sameslöjd i Malå.

Therese värnade om andra och ville alltid hjälpa med det hon kunde. Hon utbildade sig till barnskötare men hittade senare hennes kall i äldreomsorgen där hon då och då kunde laga kläder till vårdtagare på hennes fritid, sån var vår Therese.

Hon trivdes bra inom hemtjänsten de sista åren och klev på en vidareutbildning som hon sedan inte hann slutföra innan sjukdomen var ett faktum.

Therese bar på egen hand mycket av den smärta och sorg som följde med sjukdomen. Det var hennes sätt, hon var stark för familjens skull. Thereses sätt att kämpa och hålla skenet uppe uppmuntrade också familjen till att fortsätta vara glada och hitta på roliga saker, ovärderliga upplevelser som omvandlas till minnen som för evigt följer med alla de som stod henne nära.

Therese var bland många andra saker viljestark, uppriktig och godhjärtad. Hon var navet i familjen, spindeln i nätet som alltid satte familjen i första rummet. Hon var mor, mormor, dotter, syster, hustru och svärmor och är saknad av oss alla.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!