Dödsfall, Sven-Olof Norsten, Gummarksnoret

Sven-Olof Norsten, Gummarksnoret

 Sven-Olof Norsten

Sven-Olof Norsten

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-11 05:00

Sven-Olof Norsten har efter en kort tids sjukdom lämnat oss i en ålder av 84 år. Närmast anhöriga är hustrun Anita samt barnen Elisabeth och Robert med familjer.

 Sven-Olof föddes i byn Gummarksnoret som det sjätte av nio barn till Viola och Simon Norsten. Hans skolgång inleddes med två år i småskolan i hembyn för att sedan fortsätta i folkskolan i Ragvaldsträsk fram till sjunde klass. Han skulle komma att leva hela sitt liv i födelsebyn.

 Efter folkskolan utbildade sig Sven-Olof till snickare och tog sedan arbete på snickeriverkstaden i Gummarksnoret där man framför allt tillverkade heminredningar. Efter några år på snickeriet köpte Sven-Olof föräldrarnas hemman för att bedriva jord- och skogsbruk. Han gifte sig 1961 med Anita, född Nordmark, från Gärdsmark.

 Sven-Olof bytte senare yrkesbana och blev byggnadsarbetare. Under ett antal år både renoverade han och byggde nytt, samtidigt som han fortsatte driva jord- och skogsbruket tillsammans med hustrun.

 En stor del av Sven-Olofs liv kretsade kring djur och natur. Jakt och fiske var stora intressen.

Han ägnade sig åt småviltsjakt, särskilt under de år då jakthundarna Kasper och Brasse fanns i familjen. Framför allt var det dock älgjakten som stod i fokus och han hade ett stort engagemang i byns jaktlag. Sportfisket bedrevs mest i närliggande vatten men fiskeresor gjordes både till fjällsjöar och norska fjordar. Ett fiskerekord i Nordnorska fiskeorten Rognan är en minnesvärd händelse.

 Stora delar av hushållets inredning och möbler var tillverkade hemma av Sven-Olof, då snickeri var en sysselsättning som låg honom varmt om hjärtat. Ett annat stort intresse var idrott. Som ung spelade han fotboll i Gummarks SK men sportintresset övergick senare till ishockey, som supporter till Skellefteå AIK. Barnbarnen och barnbarnsbarnen var också till stor glädje för Sven-Olof och han såg alltid fram emot deras besök.

 Sven-Olof var jordnära, praktiskt lagd, hjälpsam och kamratlig. Han har lämnat ett stort tomrum efter sig och är djupt saknad av många.

 Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!