Dödsfall, Sven Holmlund, Skellefteå

Sven Holmlund
Sven Holmlund

Sven Holmlund, Skellefteå

Dödsfall 23 januari 2021 05:00

Den 11 januari somnade vår älskade pappa Sven Holmlund in i en ålder av 85 år. Pappa var född och uppvuxen i ett jordbrukarhem i Nolbyn, som nummer tre i en syskonskara av fyra.

Större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade pappa på Örvikens Sågverk som verkmästare/förman för sågen, ett varierande arbete som han trivdes med och var stolt över.

På dans träffade han sin kärlek och livskamrat, vår mamma Gerda. De gifte sig i mitten av 50-talet och bosatte sig i Vallen. Flytten gick sedan till Stackgrönnan där vi barn, Maritha och Peder, är uppvuxna.

Pappa har genom årens lopp inte haft några svårigheter att fylla sin fritid, det har alltid funnits något projekt på gång. Bland annat skogsbruket i Nolbyn, byggnationer och alla slags mekaniska arbeten. Eftersom han hade ett stort kunnande inom många praktiska områden och med sin lösningsinriktade förmåga, fanns det aldrig något problem som var för svårt att lösa. Pappa har aldrig sagt nej, när någon behövt en hjälpande hand. Han kommer alltid att vara en förebild för oss.

Pappa och mamma har genom åren tillbringat många trevliga stunder med sina respektive syskon. Sommarstugan i Vallen är en knutpunkt där vi genom åren samlats med våra släktingar för att fira sommarens fester. Glada minnen och fin gemenskap har vi alltid haft där.

Genom åren har det blivit många bilsemestrar genom Sverige och helst då i den egna folkabussen. Även ett antal utlandsresor till varmare länder har det blivit.

Pappa fann stor glädje i sin stora älskade familj med fyra generationer. Han var familjekär och hade glimten i ögat, nära till skratt och tackade aldrig nej till att dela en kram. Många är de sommarkvällar i stugan då vi spelat Fia med knuff, kubb, mölkky och kvällsfikat tillsammans.

Pappa och mamma flyttade sen till Morön. Mamma gick bort 2016 och sorgen och saknaden efter sin kära livskamrat var stor. Pappa kunde bo kvar i huset med familjen nära till hands.

Den sista tiden bodde pappa på Ängen, Ömhetens äldreboende, där han fick den bästa omsorgen. Han somnade in lugnt och stilla och nu får han äntligen dricka en kopp kaffe och dela en sockerbit och kaka med mamma igen.

Barnen Maritha och Peder

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa