Dödsfall, Sture Nordmark, Skellefteå

Sture Nordmark, Skellefteå

 Sture Nordmark

Sture Nordmark

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-29 05:00

Måndag den 18 oktober somnade vår älskade make, pappa, svärfar, farfar och gammelfarfar in efter lång tids sjukdom. Sista månaderna vårdades han på Regnbågens äldreboende. Pappa blev 90 år. Pappa föddes i Sjöbotten, son till Petrus och Hildur Nordmark. Där växte han upp med sina fyra syskon. Efter sexårig folkskola började han arbeta på sågen i Sjöbotten. Redan som sjuttonåring träffade pappa sin livslånga kärlek, vår mamma Maria 1954 gifte de sig och samma år köpte de Skeppshandeln i Bureå. Tanken var att mamma ensam skulle driva affären och pappa fortsätta på sågen. Men då mamma tillfälligt insjuknade, hoppade han in och avlöste henne och blev kvar bakom disken. Gemensamt drev de sedan lanthandel i Bureå och i Bodbysund fram till 1975. Sönerna Per och Erik föddes 1957 och 1961. I maj 1975 flyttade familjen till Burträsk, då pappa började som järnhandlare åt Martinssons bygg.

I Burträsk var han aktiv inom Lions och Friluftsfrämjandet.

Efter drygt tio år drabbades han av sjukdom. Följdsjukdomarna gjorde att han till slut inte kunde fortsätta på järnhandeln. Som förtidspensionär kunde han ändå ägna sig åt bokförings- och kassörsuppdrag åt olika företag och föreningar. 1994 flyttade pappa och mamma till Skellefteå för att komma närmare sina söner med familjer. Dans, sång och musik låg pappa varmt om hjärtat. Det var på dans han och mamma möttes. De fortsatte med att dansa ända fram tills hans kropp sa ifrån. De var också flitiga teater- och konsertbesökare.

Pappa älskade att resa. Han och mamma avverkade nästan alla världsdelar. Många av dessa resor finansierades av ett annat stort intresse, bärplockning. Ett tag blev det en resa för varje bärplockningssäsong.

En stor passion var också korsord. En tidning med korsord som inte var löst var inte lätt att hitta hemma hos pappa och mamma. Familjen med barnbarn och barnbarnsbarn var stora glädjeämnen i hans liv. Han var mycket mån om att samla familjen omkring sig.

Vi har många fina minnen med honom som vi bär med oss.

Maria, Per och Erik med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!