Dödsfall, Sture Möller, Akkavare

Sture Möller
Sture Möller

Sture Möller, Akkavare

Dödsfall 23 november 2020 05:00

Sture Möller föddes i Högheden, Skellefteå kommun 1948. Han var äldst i barnaskaran och fick senare två bröder. 1951 flyttade familjen från Högheden till Akkavare där de 1957 byggde ett hus. Sture gick skola i Arvidsjaur och efter avslutad skolgång reste han till Ludvika där han under drygt ett år jobbade som svarvare. Efter hemkomsten till Akkavare började han jobba på Lundbergs trä, sedan Lundbergs hus och därefter Pluss Hus, där han jobbade som utlastare, där han blev kvar tills en nackskada gjorde det omöjligt för honom att fortsätta arbeta. 1992 blev han nackopererad men blev trots operationen aldrig återställd utan fick sjukpension och en ständig smärta som följeslagare. Trots detta var Sture en väldigt snäll och positiv människa med ett ständigt glatt humör.

1972 köpte Sture och hans flickvän Marita Dorsch ett hus i Akkavare som de renoverade, redan på denna tid var Sture en stor djurvän och hade både katt och undulater. 1973 förlovade sig paret och 1976 gifte de sig i församlingshemmet i Arvidsjaur. 1979 fick de dottern Eva och 1982 sonen David. 

Sture gillade allt som hade med elektronik att göra och tillbringade många timmar i källaren där han skruvade isär radioapparater, ficklampor och andra elektroniska apparater som han lagade eller förbättrade. Han gillade även att experimentera med matlagning och hade en förkärlek till att kombinera udda ingredienser, hans dotter minns än med fasa hans kombination av kanelbullar med kaviar på. I sommarstugan i Kilver tillbringade han mycket tid både med sina barn och sin svärfar. Fåglar har också varit ett stort intresse och han följde fåglarnas liv och leverne och studerade deras rutiner och egenheter. Stures djurintresse smittade av sig till hans barn och hemmet fylldes av fiskar, hamstrar, kaniner, höns, kycklingar, vandrande pinnar och diverse andra udda djur. I början av 1990 köpte han en hundvalp, som kom att heta Bamse, och som blev ett troget sällskap. När andra barnbarnet föddes fick dotterns hund, Atlas, flytta in hos Sture och Marita, han blev Stures ständiga skugga och vek aldrig från hans sida. 

Sture efterlämnar mor, bröder, maka, barn och barnbarn i stor sorg och saknad.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa