Dödsfall: Stina Wahlby

Stina Wahlby, Skellefteå

Stina Wahlby

Stina Wahlby

Foto: Privat

Dödsfall2020-11-03 05:00

En gnistrande och stjärnklar oktobernatt, somnade vår mor Stina stillsamt in till en välförtjänt sista vila. Efter att ha tillbringat sina sista år på Dammens äldreboende i Skellefteå, så orkade till slut inte hennes kropp längre efter att senaste tiden blivit allt sämre i sitt hälsotillstånd. 

Stina föddes och bodde en stor del av hennes liv på Gotland, men flyttade redan 1969 upp med hela familjen till Skelleftehamn. Just familjen var det som låg henne varmast om hjärtat, men överlag var hon väldigt omhändertagande och gillades av de flesta. Hon arbetade själv inom äldreomsorgen och var förmodligen väldigt omtyckt även där. Efter vår fars bortgång 1997, valde Stina att leva själv men vi är säkra på att hon hela tiden haft ett rikt umgänge av vänner och bekanta runt i kring sig. 

Stina fick god omvårdnad och bra service på Dammens äldreboende. Vi tror att hon var en färgklick in i det sista även på detta boende. Stina gillade människor, unga som gamla. Bakgrunder spelade ingen roll, utan hon tog alla åt sig och ville alla väl. Hon var en fantastisk mor, som vi inom familjen ibland tilltalade ”urmodern”, just för hennes karaktär att bry sig om oss alla framför sig själv. 

Det har varit den största av gåvor, att få haft henne så länge hos oss och den ynnest att haft henne som mor går inte att beskriva i ord. Vi är fyllda med sorg i hjärtat, men har bara de ljusaste av minnen som vi bär med oss och vi möts en dag igen. 

BARNEN

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!