Dödsfall, Stig Hedlund, Bureå

Stig Hedlund, Bureå

Stig Hedlund

Stig Hedlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-13 05:00

Torsdagen den 4 februari, en knapp vecka efter sin 86-årsdag, somnade vår make och pappa in på Nygården i Bureå.

Pappa föddes i Bureå som näst yngst av åtta syskon. Han var son till John och Jenny Hedlund och blev sin födelseort trogen i hela sitt liv.

Efter grundskolan gick pappa på Yrkesskolan, inriktning rep-smed-svets och i unga år arbetade han i Malmfälten där han fick arbete genom sin bror Tage. Han fick sedan anställning på Bröderna Brännströms, senare Forslunds Maskin, där han arbetade fram till sin pension.

Pappa gifte sig med sin Gerd 1960. De fick tre barn tillsammans, Eva, Rigmor och Jenny. Familjen utökades sedermera med sex barnbarn och senare även med barnbarnsbarn till hans stora glädje. Pappa satte alltid familjen främst. Han fanns alltid där för mamma och ställde upp med en hjälpande hand för oss barn och barnbarn.

Pappa hade ett brinnande intresse för idrott i alla dess former. Som ung spelade han fotboll i Bureå IF och när den aktiva karriären var över, hoppade han in som lagledare. Han var också verksam som domare i både fotboll och hockey under att antal år. Många mil avverkades också i skidspåren. Som äldre följde han det mesta i sportsammanhang framför tv:n och var även en flitig besökare på Tallbacka vid Bureås hemmamatcher.

Pappa var en person som alltid ville ha något att göra. Han kunde sucka litegrann och protestera, mest för sakens skull, men var som nöjdast när han fick ägna sig åt något byggprojekt eller hjälpa mamma med allehanda trädgårdsbestyr. I den sommarstuga som de köpte 1994, gavs också gott om möjligheter till detta. Här hade de både skogen och havet alldeles vid husknuten vilket gav möjligheter till både fisketurer med båten och bärplockning.

Vår fina make, pappa, morfar, gammelmorfar och svärfar har nu till slut lämnat oss. Han kommer alltid att fattas oss men vi kommer att minnas honom med kärlek och glädje, sov i ro.

Döttrarna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!