Dödsfall: Stefan Lindkvist, Skellefteå

Stefan Lindkvist, Skellefteå

Skellefteå 24 oktober 2020 05:00

På Sunnanäng somnade Stefan in i en ålder av 85 år.

Stefan föddes i Sjöbotten som nummer fem i en skara på sju syskon, barn till Greta och Hugo Lindkvist. Stefan övertog så småningom hemstället och började också arbeta som stuveriarbetare som sin far. Förutom det skötte han om skogen där han trivdes mycket bra. Jorden arrenderades ut. 1968 gifte han sig med Iris Lindh från Skråmträsk och tillsammans fick de tre pojkar och tre flickor. Stefans föräldrar bodde kvar så länge de levde i egen lägenhet på övre plan på gården.

Stefan engagerade sig mycket i EFS arbete, var även ordförande flera år i Sjöbottens EFS. Han tyckte om att sjunga och var med i Burebygdens sångkör och i byagruppen SJÖFA flera år.

Då barnen flyttat hemifrån och det blev för jobbigt att sköta om allt såldes fastigheten och flytten gick år 2012 till Anderstorp i Skellefteå. Där fanns möjlighet till många cykelutflykter, skogspromenader och trivseln var stor.

Tyvärr drabbades Stefan av Alzheimers och den förändrade hans minne och personlighet väldigt snabbt. De sista åren fick Stefan mycket bra hjälp och vård från kommun, sjukvård och personal på boendet.

Nu har Stefan fått komma till ro och varma minnen av Stefan lever kvar inom oss.

 

Iris och barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Falk om kvällens derby – och andraplatsen i Norrans mustaschkamp: "Starkt att komma tvåa bakom honom"

Asplund om att lämna: "Svårt att få tiden att räcka"

Skellefteå

Strejk hotar vid Kulturhuset: ”Vägrar förhandla”

500 bostäder kan byggas på Anderstorg – 13 nya byggnader i nytt förslag

Han tar över Moröns damer: "En spännande utmaning"

Visa fler