Dödsfall, Sören Holmberg, Skellefteå

Sören Holmberg, Skellefteå

Dödsfall 30 december 2020 05:00

På kvällen den 22 december lämnade vår morbror Sören Holmberg oss efter att plötsligt ha insjuknat. Han blev 76 år.

Sören var son till Carl och Thyra Holmberg. Han växte upp i Boliden tillsammans med sin syster Lilian. Han flyttade sedan till Medlefors, Skellefteå och har de senaste åren bott på Sjungande dalen.

Han tog realexamen vid Skellefteå högre allmänna läroverk och vidareutbildade sig.

Sören hade som person en mycket bred allmänbildning samt mycket djupgående kunskaper inom alla sina intresseområden såsom sport, bilar, historiska byggnader, Skellefteå stad, historia, geografiska platser, politik och fiske. Redan som liten fick vi syskonbarn ta del av hans tecknande i tusch och hans stora intresse för fiske. Han hade ett fantastiskt minne och kunde alltid berätta vilket år speciella tillfällen inträffat. Sören har alltid trivts bäst när han fått sitta på någon av Skellefteås caféer med sina vänner och diskutera aktuella ämnen.

De senaste två åren har hans hälsa sviktat vilket gjort han inte har kunnat gå ner på stan eller träffa sina vänner och bekanta.

Sören har på grund av sin hälsa blivit mer beroende av sin omgivning och vi vill uttrycka ett stort tack till den fantastiska hemtjänstpersonalen på Sjungande Dalen, för all den hjälp han har fått och alla samtal ni tagit er tid till.

Vi kommer att sakna Sörens vänlighet, artighet och stora kunskaper samt se honom uppskatta gemenskapen på alla de julaftonskvällar han tillbringat tillsammans med oss.

Kristina och Krister

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa