Dödsfall: Sören Forsgren, Gumboda

Sören Forsgren, Gumboda

Sören Forsgren.

Sören Forsgren.

Foto: Privat

Dödsfall2020-10-09 05:00

Torsdag den första oktober fick vår storebror Sören Forsgren somna in på Vinkelbo efter en tids sjukdom. Han blev 76 år. Sören var den äldste av sex barn till Alex och Agnes Forsgren från Gumboda. Redan från unga år fick han lära sig att hjälpa till i jordbruket. 

Efter sexårig folkskola och fortsättningsskola jobbade Sören några år på morbrödernas skomakeri, där han förutom att laga skor fick hjälpta till med att utveckla/tillverka Jörnskängan. Morbröderna var även de som invigde honom i jaktens ädla konst, i och runt Björklidens djupa skogar.

Efter skomakaråren fick han jobb som skogsarbetare åt det lokala sågverket i Gumboda. På slutet av 80-talet när skogsmaskinerna började ta över avverkningarna mer och mer, fick han arbete hemma på sågverket. Där jobbade han tills sågen lades ner i mitten av 90-talet.

Sören var idrottsintresserad, spelade fotboll i Kusfors IK. Efter sin aktiva tid som fotbollsspelare var han lagledare för damlaget under flera år. Dessutom var han aktiv i Jörns skytteförening.

Men hans verkliga drivkraft i livet var ändå fiske och jakt. Till exempel puttra runt med skotern på en fjällsjö, eller att lyssna på ett rungande hardrev, det var högtidsstunder i livet för honom. Att han var medlem i Norsjö Stövargille var ingen slump. Han var även under många år domare på jaktprov med stövare. 

Sören var inte den som ville stå i centrum, eller delta i de stora debatterna. Han trivdes bäst när han fick resonera och diskutera med sina vänner. Gärna runt en eldstad med en rykande kaffepanna på elden. Med gänget nere vid Kedträskbron på höstkvällarna där dom ljög i kapp, eller nere på Ångloket på SAIK-matcherna.

Syskonbarnen som kom hem till Gumboda blev ofta utsatta för div spratt, prov eller klurigheter, minnen som dom pratar om och skrattar åt.

Sören blev Gumboda trogen, undantaget militärtjänsten på K4 i Umeå.

Han var engagerad i Byaföreningen, inte som pådrivare utan mera den som fick sakerna att fungera praktiskt. Han var nog en liten uppfinnar-Jocke.

Vi minns Sören som alltid funnits med stor saknad, men också med stor glädje.

 Syskonen  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!