Dödsfall, Sonja Wikström, Skellefteå

Sonja Wikström, Skellefteå

Sonja Wikström

Sonja Wikström

Foto: Privat

Dödsfall2021-09-04 05:00

Efter en kort tids sjukdom somnade Sonja Wikström in den 30 augusti, omgiven av sina närmaste. Sonja blev 80 år.

Sonja växte upp på Alhem i Skellefteå med föräldrarna Hugo och Greta Björkman och sin yngre syster Sara.

Efter studierna startade Sonja sin yrkesbana på Stadsingenjörskontoret, för att sedan under hela 42 år arbeta som ekonom på Skebo. En arbetsplats hon blev trogen fram till pensioneringen.

Sonja delade livet med maken Anders och tillsammans fick de två barn, sönerna Tomas och Jens. De fick 57 kärleksfulla år tillsammans innan Anders gick bort 2018.

Som mor var Sonja varm och kärleksfull. Hon var uppmuntrande och stöttande även om hon ibland tyckte att sönerna brände ljuset i bägge ändar. För så var det för Sonja, familjen och familjens väl var alltid det viktigaste. Med nyfikenhet, intresse och med stor kärlek engagerade sig Sonja i allt vad barnen och barnbarnen företog sig. Till Sonjas glädje fick också i juni möta sitt första barnbarnsbarn.

För Sonja har mat, umgänge och allt som hör hemmet till alltid varit viktigt. Med sina gröna fingrar såg hon till att balkongen fylldes av blommande pelargoner i alla varianter och färger under hela sommaren.

Sonja hade ett stort samhällsintresse och följde aktivt med i nyhetsflödet, både lokalt och i världen. Hon tog gärna de tillfällen som gavs att diskutera och resonera om Skellefteås utveckling och framtid. 

För att koppla av plockade hon gärna fram ett knepigt korsord som hon löste på nolltid, eller tittade på en spännande deckare. Sommarstugan på ön i Holmsvattnet var Sonja och Anders paradis. Under 50 somrar njöt de av att odla, av allehanda projekt och av den vackra utsikten över sjön från altanen. Allra mest njöt Sonja när familj och vänner samlades i stugan för att umgås tillsammans. Men även om stugan var centrum för avkoppling och rekreation tyckte Sonja mycket om att resa, gärna till sol och värme och ofta tillsammans med barn och barnbarn.

En älskad mor, farmor och svärmor har gått ur tiden – vi saknar dig ändlöst.

Sönerna med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!