Dödsfall, Sixten Andersson Skråmträsk

Sixten Andersson
Sixten Andersson

Sixten Andersson, Skråmträsk

Dödsfall 14 november 2020 05:00

Sixten Andersson, make och pappa, har avlidit. Han drog sitt sista andetag på samma plats där han drog sitt första. På den bästa platsen på jorden, den fina kläppen i Västra Skråmträsk.Han blev 91 år.

Han var son till Märta och Karl-Gunnar Andersson och hade tre syskon varav två systrar fortfarande är i livet.

Hela sitt liv har han varit fysisk aktiv. Som ung började han tidigt jobba i skogen, skida långa sträckor och sedan tungt arbete. Senare blev han också idrottsman och tävlade i orientering, skidåkning och skidskytte. Höstarna var en stor högtid, för honom, med både jakt och bärplockning. Vem ska nu plocka snottren på myrarna?

Sin maka Hjördis träffade han på dans. De gifte sig och fick 60 fina år tillsammans. De fick två barn, Eva och Per, och sedan fem barnbarn.

Större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade Sixten på Hiab Foco, som svetsare. Där var han och Hjördis givna, på startlinjen, till det årliga Foco-loppet.

I samband med pensionen bestämde pappa och mamma sig för att flytta till Skråmträsk. De rev pappas föräldrahem och byggde en liten villa. Där bodde de i 31 år och hade det bra på den fina gården och med alla aktiva och härliga bybor. De fick också möjligheten till flera utlandsresor och där den mest spektakulära var resan till Australien. Den resan har de aldrig ångrat.

Livet har varit rikt och pappa var nöjd med sitt liv.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa