Dödsfall, Siv Lundström, Skellefteå

Siv Lundström, Skellefteå

Siv Lundström

Siv Lundström

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-09 05:00

Vår älskade mamma Siv Lundström avled på morgonen tisdag den 5 oktober efter en kort tids sjukdom. Hon blev 87 år. Mamma föddes på sommaren 1934 och växte upp i Storbrännan, Burträsk, som enda barn till Sven och Elin Bergmark. I sin ungdom gick hon Stockholms Praktiska Hushållsskola med målet att bli förskollärare, men började sedan på Umeå Handelsgymnasium. Det ledde till anställningar på bland annat Bure AB i Bureå, på Landsfiskalskontoret i Burträsk och på högstadieskolan i Burträsk. I slutet av 70-talet utbildade hon sig till ämneslärare inom kontorsämnen och arbetade sedan på gymnasiet i Skellefteå, främst på Anderstorpskolan. Hon trivdes med att arbeta med ungdomar och fick vänner bland kollegorna.

Mamma träffade vår pappa, Bruno Lundström, i unga år och de gifte sig 1958 i Burträsk kyrka. Burträsk blev också hemorten under en lång tid, där de efter att ha flyttat runt köpte ett hus på Ringvägen och bildade familj. 1963 föddes dottern Boel och 1965 sonen Staffan.

Familjen tillbringade flera somrar i Skåne, reste till semesterorter vid Medelhavet och ibland till fjällen vintertid. Sedan 1979 har sommarstugan i Villvattnet, nära mammas barndomstrakter, varit en kär samlingspunkt och ett ställe för aktiviteter och avkoppling.

I mitten av 80-talet flyttade mamma och pappa till Skellefteå, många år bodde de i radhus för att sedan flytta till lägenhet.

Mamma har haft många intressen och stor bekantskapskrets genom hela livet, hon var särskilt intresserad av matlagning, tyckte om att plocka bär och gick ofta på teater och konserter. Hon tyckte om att lära sig nya saker. Efter pensionen blev bland annat vävning och bridge två nya intressen där hon också träffade nya vänner. Hon var släkt- och familjekär och de fem barnbarnen stod henne väldigt nära.

2012 dog vår käre pappa Bruno och ett år senare träffade mamma sin livskamrat och särbo Leif Carlson, som hon fick nio fina år tillsammans med.

Vi i familjen bär med oss många vackra minnen som vi vårdar ömt.

Boel och Staffan

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!