Dödsfall, Siv Hedlund, Skellefteå

Siv Hedlund, Skellefteå

Siv Hedlund

Siv Hedlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-27 05:00

Vår älskade mamma, svärmor, mormor, farmor, gammelmormor och farmors mor.

Somnade stilla in onsdag morgon 24 mars på Brogårdens vård och omsorgsboende efter en tids sjukdom. Siv växte upp i Nyborg utanför Kalix som yngst av 10 barn till Hjalmar och Hilma Larsson.

I unga år jobbade mamma som barnflicka/hembiträde och på lediga stunder följde hon gärna väninnor på dans.

En sommarkväll träffade hon pappa Rolf och de gifte sig sedan på nyårsafton 1955. Efter några år föddes Agneta, Christer och Kristina med några års mellanrum.

Mamma var hemma med oss under småbarnsåren och hon arbetade som dagmamma och som helgkassörska på EPA i Solna bland annat.

Familjen flyttade ett antal gånger eftersom maken arbetade som säljare av traktorer, väghyvlar mm. Det innebar att vi bodde bland annat i Solna, Karlstad och i Gammelstad utanför Luleå.

I Gammelstad jobbade Siv en tid på ett boende för barn med funktionsvariation. I december -72 gick flytten till Skellefteå där de tog över och drev företaget BP på Kågevägen i många år.

Mamma var alltid mån om familjen och trots att hon jobbade mycket så hade hon tid att lyssna och ge goda råd. Somrarna tillbringades i sommarstugan på Bredskär, ”Paradiset” som hon kallade det.

Hon har alltid tyckt om att måla och det intresset fick hon utrymme för i stugan och hennes alster finns på barn och barnbarns väggar.

Under ett antal år ägde Siv och Rolf en motorseglare som de gjorde många färder i längs kusterna i både Sverige och Finland.

Hösten 1989 flyttade Siv och Rolf till Spanien och trakten kring Torrevieja. Där njöt de av golf, sol och resor inom landet med goda vänner.

På vårkanten åkte de hem till sitt älskade Bredskär och återvände till Spanien på höstkanten. Efter fjorton år, 2003 gick flytten åter till Skellefteå. Där köpte de en lägenhet på Sörböle som de rustade upp, spelade golf och vistades mycket i stugan.

Sommaren 2017 gick Rolf bort och Siv var frisk och pigg förutom besvär efter en knäoperation.  Siv var en sportfantast – framför TV:n. Hon visste det mesta om Skellefteå AIK, skidskytte, längdskidor, golf med mera. 

Hon bodde kvar i sin lägenhet fram till i december 2020.

Då hade hon haft stöd av hemtjänsten en tid på grund av mer besvär i ben och fötter som gjorde det svårt för henne att förflytta sig.

Från Korttidscentra fick mamma en lägenhet på Brogården som hon tyckte om och trivdes i även om tiden där blev kort.

Lilla mamma fick den bästa tänkbara omvårdnad av både hemtjänst, vårdpersonal och sjuksköterskor på Korttids och på Brogården.

Vi kommer att sakna vår mamma Siv och hennes visor, ramsor och roliga grimaser. 

Alltid snar till bus och skratt. Vi älskar Siv för alltid.

Familjen genom Agneta, Christer och Kristina

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!