Dödsfall, Siv Engvardsdotter

Siv Engvardsdotter
Siv Engvardsdotter

Siv Engvardsdotter, Skellefteå

Dödsfall 19 december 2020 05:00

Siv Engvardsdotter har lämnat oss den 3 december i sviterna av covid-19. Hon blev 82 år. Hon sörjes närmast av barnen med familjer.

Siv föddes och växte upp de första 6 åren i Kvarnbyn tillsammans med sina två äldre systrar Majlis och Inez för att sedan flytta till Järvtjärn till mamma Nanny f Lindgrens hemtrakter, där hon fick jobb i skolköket och pappa Engvard Åström fick arbete på Norstens såg. Efter grundskolan gick hon hushålls skola och arbetade som kallskänka på bland annat på Statt Skellefteå. Under den här tiden träffade hon vår pappa Bertil Burström, de gifter sig 1957 och köper hus i Norra Åbyn Burträsk. De får fem barn, Roger, Marina, Eva, Helena och Malin.

Hon började att jobba inom hemtjänsten, samtidigt som jordbruket återupptogs med oxar och allt som hör därtill. Hon tyckte det var roligt att få gå vårdbiträdes utbildningen, började sedermera jobba natt på servicehus.

Mammas stora intressen var blommor och trädgård, handarbeten, bak och matlagning. Inredning och pynta för högtider.

Efter att mamma och pappa separerat flyttar hon till Skellefteå. Resa blev ett intresse, gärna till varmare länder. Hon valdes in i Skellefteås Fibromyalgiföreningens styrelse där hon var aktiv. Mamma hade humor, hon älskade att dela ett gott skratt och njöt av ett parti kortspel med canastagänget och av att skåla i goda vänners lag. Hon följde med stort intresse hur det var med barnbarn och barnbarnsbarn. Vi minns mor med hunden Tina i sin famn, bland alla pelargonior och pioner som blommade.

Hon var så nöjd med hemtjänsten Anderstorp som hjälpte henne och inte minst hunden Tina som gladdes åt besöken. Även ett stort tack till Infektionskliniken Umeå för god omvårdnad.

Nu är hon äntligen fri från värken, vi saknar dig. 

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa