Dödsfall: Signild Johansson publ 11 maj

Signild Johansson, Skellefteå.

Dödsfall2020-05-11 05:00

Vår mamma, Signild Johansson somnade in lugnt och stilla i sitt hem den 22 april. Hon blev 74 år.

Signild föddes den 7 december 1945 i Klinten, Burträsk och var yngst i en syskonskara av fem. Hon var dotter till Helena och Oskar Burvall.

Efter realskolan började hon arbeta på Arne Lindbergs bilfirma i Lycksele. Mamma och pappa träffades i Lycksele och blev kvar till 1969 då de gifte sig på våren och därefter gick flyttlasset till Skellefteå, där hon började arbeta på Skolkontoret. Vi barn föddes 1969 respektive 1971.

Mammas personlighet präglades av nyfikenhet och intresse. Hon tyckte om att laga mat och baka och dörren var alltid öppen för gäster. Hon gick keramikkurs, vävde mattor, målade akvarell, löste korsord och spelade Canasta. Hon tyckte även om att skapa arrangemang med olika växter.

På hösten blev det många besök i bärskogen, både i trakterna runt Klinten och Vägsele, där mamma och pappa hade sina stugor som de gärna vistades i, så snart det fanns möjlighet.

Mamma var väldigt idrottsintresserad, vilket präglat vår uppväxt. Hon tyckte om att motionera för sin egen del med både skidåkning och promenader.

Hon var engagerad i vårt idrottsutövande, som stöttande, hejande och skjutsande förälder och hon missade sällan en match. Detta intresse avspeglade sig även när barnbarnen började med sina aktiviteter. Hon var ofta åskådare eller skickade lycka till hälsningar inför tävlingar och matcher, när hon inte längre kunde heja på plats.

Mamma fick Skelleftesjukan 2002 och fick många bra år efter hon transplanterades 2003. Sista två åren, efter pappa gick bort mars 2018 försämrades hon successivt och hade svårare att ta sig ut på egen hand och var då mån om att hålla kontakten med släkt och vänner via telefon och sms. Sista tiden hade hon god hjälp och gott stöd av hemtjänsten och hemsjukvården.

En snäll om omtänksam mamma har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Anna och Magnus

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!