Dödsfall, Sigfrid Leijonhufvud, Villa Furuberg, Solna

Sigfrid Leijonhufvud, Villa Furuberg, Solna

Sigfrid Leijonhufvud

Sigfrid Leijonhufvud

Foto: Privat

Dödsfall2021-05-28 05:00

Sigfrid Leijonhufvud har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 81 år. Han sörjes närmast av sina barn Jonas och Jenny samt sina syskon Christina och Carl med respektive familjer.

Sigfrid den vänlige, vitale och vältalige har hastigt ryckts bort från oss. En nästan 70-årig vänskap har brutits av den obarmhärtige covid-liemannen.

Sigfrids långa framgångsrika karriär må andra vittna om, men som bästa vän till oss undertecknade, gamla skol-och studentkamrater vid Umeå Högre Allmänna Läroverk (Uhal), var han unik. Även om vi på grund av yrken, långa vistelser och boende i olika länder (USA) i världen kändes det alltid som igår när vi återsågs –även om det tidvis blev långt mellan gångerna. Det må vara med Clas i New York (Columbia University), hos Lillemor i Stockholm eller hemma i Umeå med Robert.

Trots tunga sorger i livet med bland annat förlust av sin hustru Madeleine 2018 behöll Sigfrid sin livsglädje, sprudlande entusiasm och skämtsamhet. Hans aldrig sinande människointresse gav honom energi och ständiga uppdrag. Stor betydelse, kanske särskilt för Clas och Robert, var den tidiga och täta vänskapen i s k ”slyngelåldern” och som kom att forma både dem och Sigfrid själv. Intressen odlades, diskussioner fördes och nöjen upplevdes.

Var helst Sigfrid fanns med, i stora eller små sammanhang, kunde han alltid leverera omsorgsfullt välformulerade och spirituella tal och alltid med intellektuell twist. Han kunde elegant och övertygande ge beröm så att det värmde länge. Ett sista, vilket vi då föga anade, för Lillemor minnesrikt och betydelsefullt sådant var 2020 på hennes 80-årsdag.

Sigfrids vänskap var också modern och generationsöverskridande. Han blev trogen och uppskattad vän såväl till föräldrar som barn, en verklig familjevän.

Vi saknar Sigfrid, den joviale, positive och inkluderande och hans minne kommer alltid att finnas kvar ljust och tacksamt. Våra tankar går nu till familjen och vi deltager varmt i den sorg som drabbat Jonas och Jenny med familjer,

Lillemor Wachtmeister Robert Ullsten Clas Johnson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!