Dödsfall, Sara Lidén, Kusmark

Dödsfall, Sara Lidén, Kusmark

Sara Lidén

Sara Lidén

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-04 05:00

Sara Lidén, Kusmark har lämnat oss 89 år gammal. Sara växte upp i en syskonskara bland åtta barn i Mora, Burträsk. Föräldrar var Elin och Isak Lundmark. 

Efter hushållsskolan flyttade Sara till Bergsbyn och arbetade på posten och sedan som föreståndare på en Konsumbutik. På en dans i Drängsmarks Folkets hus träffade hon Anund Lidén från Kusmark. Sara och Anund gifte sig i Burträsk kyrka 1957, Sara flyttade då till Kusmark där Anund redan tagit över jordbruket. De fick två barn, Lennart och Eva som växte upp på gården. Tyvärr lämnade Lennart oss alldeles för tidigt, endast 40 år gammal.

Arbetet på bondgården bestod i att mjölka och ta hand om djuren, skörda hö, korn och potatis. Sara var alltid med och arbetade både i ladugården och på fälten, hon var en stark och duktig bondmora.

Köket var Saras borg, där lagade hon fantastiskt god mat som hon serverade till familj och vänner. Hon plockade bär, saftande och syltande. Sara var också en hejare på att baka, så frysen var alltid full med ”gofika”. När hon var ledig kopplade hon gärna av med ett handarbete eller ett korsord.

Sara var intresserad av att följa med i olika sporthändelser, ett intresse som hon delade med maken Anund. Hjärtat klappade lite extra för Skellefteå AIK. 

När Sara blev änka flyttade hon till Ömhetens äldreboende, där hon har bott fram tills hon somnade in. 

Älskad och saknad av dotter, svärmor, barnbarn, barnbarnsbarn och syskon.

Familjen genom Eva

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om