Dödsfall, Sara Bäckström, Flarken

Sara Bäckström, Flarken

Dödsfall 9 januari 2021 05:00

Söndagen den 27 december somnade Sara stilla in i en ålder av 93 år. Närmast anhörig är sonen Lars med familj. Sara föddes i Estersmark näst yngst i en syskonskara av elva. Hon hette då Johansson. Sara hjälpte till i föräldrahemmet tills hon började arbeta i Flarklund hos sin äldre syster Edit, som tillsammans med sin man drev ett stort jordbruk. Där träffade Sara sin blivande make Johan Bäckström. De gifte sig 1951 och övertog då Johans föräldrahem i Storbäcken, Flarken. Där det drev sitt jordbruk under många år. Sara skötte djuren medan Johan arbetade på mejeriet i Överklinten och Ånäset.

Sara månade under hela sitt liv om sina syskon och syskonbarn. Många kalas och släktträffar ordnades under årenslopp.

Intresset för sång och musik har alltid funnits med i hennes liv. Under många år var Sara aktiv som körsångare i Kapellets sångkör. Melodikrysset var något hon sällan missade. I nästan 50 år satt hon vid radion varje lördagsmorgon för att lösa krysset. Liksom sången och musiken var broderande av dukar en kär hobby.

1989 flyttade Sara och Johan till annat boende och då övertog Lars och Anita jordbruket.

När barnbarnen Malin och Fredrik kom till världen så blev det ett varmt och kärt mottagande. Många är de stunder de har spelat spel och läst böcker tillsammans.

Sara blev änka 2009 då maken Johan dog. Sista året bodde Sara på korttidsboendet Gläntan i Ånäset och avdelning, Sälgen på Lövlundens äldreboende i Robertsfors.

Vi känner en stor sorg och saknad, men en tröst är att Sara nu fått återförenas med John.

Lars och Anita

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa