Dödsfall: Ruth Steinwall, Skellefteå

Ruth Steinwall, Skellefteå.

Ruth Steinwall, Skellefteå.

Ruth Steinwall, Skellefteå.

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-29 05:00

I tisdags, den 25 augusti, så avled vår mamma Ruth Steinwall i en ålder av 88 år. Hon har dock, ända fram till att hon denna sommar drabbades av en stroke, kunnat tas för en pigg 70-åring. 

Ruth, dotter till Karl och Hally Fahlgren, föddes i Klutmark 1932. Hon blev den byn trogen större delen av sitt liv. Hon har ofta berättat om hur hon i unga år vallade kor och hjälpte till hemma på gården. I mitten av 1950-talet träffade hon sin man, Sven Steinwall från Lövlund. De gifte sig 1957 och fick tillsammans tre söner, Eilert, 1959, Börje, 1963, och Mattias, 1967.

Mamma skötte om alla hemmets sysslor; matlagning, bakning, städning, tvätt med mera. Tidvis var hon även dagmamma. Hon gillade att vara ute i naturen; sköta om sitt trädgårdsland, plocka bär eller bara gå och lukta på hägg och syren. Vintertid kopplade hon gärna av med skidåkning. I Bonnstadskammaren eller i ”farmors lada” kunde hon bjuda släkt och vänner på surströmming, med bärpajer som efterrätt.

Allt sedan sin ungdom var mamma kristen. Hon var medlem i Svenska kyrkan, men ekumeniskt sinnad så besökte hon gärna även andra kristna samfund. Intresset för gamla tider var stort. Hon har, på dator, skrivit ner mycket om sin egen, sin släkts och byns historia.

2002 så gick pappa bort och 2005 flyttade mamma till en lägenhet på Fältjägarvägen. Hon fick där många nya vänner och gladdes mycket av närheten till Bonnstan och Landskyrkan. I hennes kök så har barnbarnen från Klutmark stannat till i mellanrummen mellan skola och träningar. De barnbarn som inte bara kunnat titta förbi har hon hälsat på i Skåne. Under våren 2020 var hennes eget ”coronafik” vid garageporten välbesökt.

Sist men inte minst. Vi har alltid känt oss ovillkorligt älskade.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!