Dödsfall: Ruth Nilsson, Skellefteå

Ruth Nilsson, Skellefteå.

Ruth Nilsson.

Ruth Nilsson.

Foto: Privat

Dödsfall2020-06-09 05:00

Torsdagen den 28 maj somnade vår älskade Ruth Nilsson in, stillsamt i famnen på sin dotter och dotterdotter. Hon blev 88 år. Ruth levde livet fullt ut ända fram till slutet. Fylld av humor, kärlek, kämpaglöd och visdom har hon arbetat hårt och gjort avtryck hos många genom åren. Hon var en självständig kvinna som klarade allt på egen hand och trots sitt stora kontaktnät och förmåga att ge så mycket till andra hade hon svårt att låta andra hjälpa henne.

Bondgården hemma i Storkågeträsk, bespisningen i samma by, skolmatsalen i Boliden samt den uppfyllda drömmen om att bygga ett eget hus var en del av de projekt som Ruth lagt krafter på. Kärleken till sin man Rudolf, som alltför tidigt lämnade jorden, var stor. Lyckligtvis fick de en dotter tillsammans och därefter har även barnbarn och barnbarnsbarn funnits med i nära och stark relation till denna starka och älskvärda kvinna.

Trots det stora kontaktnätet har hon lyckats skapa starka band och nära relationer med väldigt många, som i dag alla saknar henne enormt. Närmaste väninnan Ruth, syskon, svägerskor, otaliga vänner och släkt världen över minns henne som den godaste, starkaste och mest osjälviska kvinna.

Sorgen vi alla bär är stor, men de vackra minnena vi bär med oss är större.

Dottern Barbro med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!