Dödsfall, Ruth Johansson, Skellefteå

Ruth Johansson, Skellefteå

Ruth Johansson

Ruth Johansson

Foto: Privat

Dödsfall2021-12-04 05:00

Ruth har lugnt och stilla fått somna in, 96 år, i tron på sin frälsare. Hon var född och uppvuxen i Drängsmarkskläppen. 1951 gifte hon sig med Folke Johansson och bosatte sig i Sandfors.

De fick döttrarna Margareta och Catharina. Med tiden även fem barnbarn och tio barnbarnsbarn.

Ruth har hela sitt liv varit engagerad i EFS. Delaktig i bibelstudier och aktiv i olika besöksgrupper. Det som låg henne varmt om hjärtat var barn och ungdomsverksamheten. Hon blev ett känt ansikte bland ungdomarna som växte upp och fick ofta höra glada tillrop och hälsningar.

Hon var aldrig sysslolös. Hade alltid ett handarbete på gång. Hon vårdade ömt sina sticklingar och krukväxter, även trädgården fick del av hennes omsorg. Att tvätta trasmattor vid bäcken var något hon såg framemot varje år och när hösten kom väntade bärplockning.

Ruth bjöd gärna på fika med hembakat kaffebröd. Uppskattade alltid en pratstund med vänner och familj. Var mycket mån om sina grannar och deras goda gemenskap.

Hon flyttade till Älvsbacka 2013, trivdes bra med nya och gamla bekanta. De sista åren fick hon vård och omsorg på Klockarhöjden.

Vi kommer att sakna vår lilla mamma, som haft ett rikt och aktivt liv med fina minnen som vi bär med oss.

Margareta och Catharina med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!