Dödsfall: Rune Vikström

Rune Vikström, Granbergsträsk.

Dödsfall2020-09-30 05:00

På förmiddagen den 24 september somnade vår älskade Rune Vikström in, med oss vid sin sida. Rune var född i Granbergsträsk och sin hembygd trogen. Han var nummer två i en syskonskara på fem, föräldrarna var Ragnar och Tyra Vikström.

Från 14 års ålder började han jobba i skogen och skogsarbetare förblev han fram tills pensionen redan vid 61.

När Rune var 21 år gammal träffade han Elly på dans i Abborrträsk och dom gifte sig fyra år senare. Efter att ha bosatt sig i Granbergsträsk tillsammans fick dom fyra barn.

Fotbollen var Runes stora hobby. Han var duktig och som 15-åring gjorde han sin debut i A-laget. Dom flesta som han spelat mot visste vem denne farlige back var.

Han jagade hare och räv i yngre dagar men övertog så småningom pappa Ragnars älgstudsare och började med älgjakt. Han tyckte även om att plocka bär, sista bärhinken fylldes senast tre veckor innan slutet. På senare år har Rune varit ett troget Skellefteå AIK-fan och såg nästan alla matcher på storbild på byagården i Granbergsträsk.

Rune var en snäll och hjälpsam man som fostrade sina barn till fantastiska människor. Han lyste alltid upp när barnbarnen kom på besök och kärleken var ömsesidig. Han var lyckligt gift med Elly i hela 54 år. Tyvärr kom sjukdom efter sjukdom och en lunginflammation satte till slut stopp för fortsatt liv. 

Djupt saknad av familj, släkt och vänner.

Elly, Ronny, Roger, Erika och Elin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!