Dödsfall, Rune Sehlstedt, Hjoggböle

Dödsfall, Rune Sehlstedt, Hjoggböle

Rune Sehlstedt

Rune Sehlstedt

Foto: Privat

Dödsfall2021-11-09 05:00

Den 21 oktober somnade Rune Sehlstedt in i sitt hem. Han var född i Mellanån, Hjoggböle. Rune gifte sig med Kerstin Hedberg från Gummarksnoret, de fick två barn och fyra barnbarn som han hjälpte och visade på att inget är omöjligt, en riktig läromästare. Rune var en problemlösare av stora mått, han lagade, byggde om och reparerade allting. Han sa ofta ”Om nån har kunnat bygga det så ska jag laga det” och hade han inte det rätta verktygen så tillverkade han ett.

Runes stora intressen genom åren var jakt, veteranfordon och folkmusik. Han har ägt många veteranfordon genom åren men mest förknippas han med en DKW 1936 cab som han själv renoverat och körde många år med familjen. Han hade även renoverat en husvagn, en SMW som han och Kerstin åkte runt med på spelmansstämmor.

Rune behärskade flera instrument men fiolen var hans bästa vän. Han var känd för att spela allt, dra hårt med stråken, det hördes vart han var på spelmansstämmorna, han var ofta först på plats och spelade långt in på nätterna, och gärna till dans. På senare år började han även spela på såg.

Och även det sista året när orken och krafterna inte räckte till så löste han problem, byggde om och lagade, gav alla i sin omgivning tips och råd.

Vi kommer aldrig att glömma honom.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!