Dödsfall: Rune Lundh, Umeå

Rune Lundh, Umeå

Rune Lundh.

Rune Lundh.

Foto: privat

Dödsfall2020-09-08 05:00

Efter en kortare tids sjukdom avled Rune Lundh lugnt och stilla på Axlagården i Umeå måndag den 17 augusti. Han blev 86 år. Han föddes i Skråmträsk, Skellefteå, där han växte upp tillsammans med föräldrarna Emmy och Rudolv Lundh samt sina två yngre bröder. 1959 gifte han sej med Lilly Norén, bördig från Mullsjö, de fick 61 fina år tillsammans. Försäkringskassan kom att bli Runes arbetsgivare under hela yrkeslivet. Redan i 19-årsåldern fick han anställning i Robertsfors sedan följde Lövånger, Skellefteå och slutligen Umeå. Omkring 1970 byggde han och Lilly hus i Stöcke utanför Umeå. De bodde där till 2013 då de flyttade till en lägenhet på Backen i Umeå, där fann de sig väl tillrätta.

 Rune var en sport- och friluftsmänniska, han provade bl a på skidskytte, boule och golf. Med åren blev golfen ett stort intresse. Han var även en god skytt och tog många framskjutna placeringar, ”Lövånger-Lundh” var ett känt namn i fältskyttekretsar. Jakt och fiske var andra stora intressen. Det gjordes många trevliga och givande fiskeresor till bl a Nordnorge och även till Holmögadd med harrfiske. Han tyckte mycket om att resa och tillsammans med Lilly gjordes många resor. Resorna till Pärnu i Estland låg dem varmt om hjärtat.

 Sommarstugan i Sillviken var en idyllisk plats, Rune var både kreativ och konstnärlig och hade ofta något projekt på gång men det var även en plats för återhämtning. När släkt och vänner kom på besök hade han alltid någon aktivitet planerad som till exempel trekamp, pistolskytte eller fiske, listan kan göras lång.

 Rune älskade att besöka hemtrakterna varje sommar. Kyrkhelgen i Bonnstan var ett måste för honom, där fick han tillfälle att träffa många bekanta vilket passade honom bra som den sociala person han var.

De sista månaderna talade han mycket om att göra en biltur i trakterna kring Skråmträsk, tyvärr satte sjukdomen stopp för detta. Rune sörjs närmast av sin älskade hustru Lilly, bror, svägerskor, syskonbarn samt övrig släkt och vänner.

Saknaden efter Rune är stor men minnena lever kvar.

 Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!