Dödsfall, Rune Lindgren, Skellefteå

Rune Lindgren, Skellefteå

Rune Lindgren.

Rune Lindgren.

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-13 05:00

Vår pappa, morfar och gammelmorfar, Rune Lindgren avled 14 september i en ålder av 99 år.

Pappa föddes i Norsjö, son till Ebba och John Lindgren. Han växte upp i Risberg med föräldrar och fyra syskon. Familjen drev jordbruk och hade ett lastbilsåkeri. Pappa hjälpte sin äldre bror Lage med driften av åkeriet och det blev många resor av olika slag i lastbilen. På fritiden spelade han fotboll och hjälpte till med jordbruket.

Under andra världskriget kom Aino Riipi från Sataanen Finland, till Risberg med sin pappa, syskon och kreatur. Kärlek mellan Rune och Aino uppstod och de gifte sig i oktober år 1945, de fick 2 döttrar, Rosalie och Maritha. Pappa övertog jordbruket efter sina föräldrar samt arbetade vid järnvägen.

1968 dog vår mamma och pappa blev änkeman. Då flyttade han och Maritha till Burträsk, där han började studera vid Edelviks folkhögskola. Efter det blev det flytt till Skellefteå, där pappa gick ekonomisk linje vid Mullbergsskolan.

1973 träffade pappa Birgit Sjöblom på dans och de bosatte sig i Skellefteå. Pappa började arbeta vid Socialförvaltningen, Skellefteå kommun. Där blev han kvar fram till sin pension. Fritiden tillbringade pappa och Birgit i Risberg. Där många timmar ägnades åt bärplockning, hallon och hjortron var bästa bären de kunde finna. En och annan biltripp hann de också med. Lösa korsord och klurigheter av olika slag var en annan passion som pappa hade. Var det någon teknisk pryl som gick sönder så lämnades den till pappa och han lagade den.

2009 gick Birgit bort och pappa blev ensam igen. Pappa var en glad och social person, så när han flyttade ner till centrum till en mindre lägenhet tyckte han om att vara ute på stan och prata med människor och hjälpa de som behövde hjälp av något slag.

Våra minnen finns kvar.

Maritha och Rosalie med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!