Dödsfall, Rune Brännström, Kankberg

Rune Brännström, Kankberg

Rune Brännström

Rune Brännström

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-30 05:00

Vår älskade Rune Brännström somnade in natten mot onsdag den 20 oktober. Han blev 93 år. Han föddes i Kankberg och var yngst av fem barn. 

Han blev byn trogen under hela sitt liv förutom sitt sista levnadsår som han tillbringade på Skogsbackens äldreboende. Han gifte sig med Marianne Sundström från Österjörn. De fick två barn, Torbjörn och Marie. 

Rune tog över hemgården och arbetade med jord- och skogsbruk. Han tyckte om att arbeta i skogen och ved saknades aldrig på gården. Sen han hade avvecklat jordbruket arbetade han på transportavdelningen på Bolidenbolaget fram till pensionen. 

Som pensionär åkte han gärna till skogs med skoter eller fyrhjuling för att röja och avverka. Han tyckte också om att bygga, bland annat byggde han många förråd och lekstugor. 

Rune blev änkeman 2003 då Marianne dog efter en lång tids sjukdom. 

Efter en tid träffade han Alice som blev hans vän under de sista åren. De träffades på helgerna och gjorde mycket trevligt tillsammans. De umgicks med vänner, åkte på resor och dansade så länge som Runes ben klarade av det. För ett år sen var han tvungen att amputera ena benet. Det var hans stora sorg och det ledde till att han inte kunde bo kvar hemma. 

Rune älskade att sitta ute och titta på den vackra vyn över sjön. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn fanns nära i hus och stugor. Barnbarnsbarnen tittade gärna förbi ”farfar Rune” som de kallade honom. Där bjöds det ofta på något gott. Det fanns för det mesta nötter i en skål eller så smakade det fint med en glass på altanen och de fick möjlighet till en liten pratstund. 

Rune var alltid glad och positiv. Var det några problem så stämde han upp i sången ”Det ordnar sig alltid om man tar det som det kommer”. Han var mycket social och uppskattade besök av både gammal och ung. Rune var byns äldste och kunde berätta många spännande episoder från förr. Det var många som kom för att fråga honom om byns historia. Han tyckte att det var så roligt att det flyttade in nya människor till Kankberg och han var stolt över att det råder bostadsbrist i byn. 

Rune har haft ett långt, rikt liv och fick ett fint avslut då han bara lugnt somnade in. Vi är så tacksamma över att vi har haft Rune i vår närhet. 

Vi saknar honom.

 Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!