Dödsfall, Roy Sundqvist, Skellefteå

Roy Sundqvist, Skellefteå

Roy Sundqvist

Roy Sundqvist

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-27 05:00

Vår älskade Roy avled den 15 mars på Skellefteå Lasarett pga Covid-19.

Roy föddes 1948 i Tåme, som den yngste av tre bröder. Som 17-åring träffade han sin stora kärlek May-Lena. De bosatte sig i Bergsholmen och 1967 kom deras första barn, sonen Michael. Därefter gick flytten till Moröhöjden 1973 och dottern Jeanette föddes. I augusti samma år gifte han sig med May-Lena. 1974 byggde Roy huset i Byske och familjen flyttade dit. 1979 föddes yngsta dottern Janina.

1989 kom första barnbarnet till världen och så småningom hade släkten utökats med totalt tio barnbarn och två barnbarnsbarn. Plus att ytterligare ett barnbarnsbarn är på väg.

Roy började sitt arbetsliv hos Skellefteå Verkstadsindustri. När familjen flyttade till Byske började han jobba hos Renholmens mekaniska verkstad och därefter hos Ferex.

Roy var väldigt aktiv kring barnens fritidsintressen, främst döttrarnas fotboll. Han tränade länge dem båda och återfanns senare som åskådare. Även på barnbarnens matcher fann man ofta och gärna Roy på läktaren. Resor var ett annat stort intresse som han delade med sin hustru. De senaste åren tillbringade de varje februari i Thailand. På somrarna var husbilen parets höjdpunkt. De tog ofta och gärna med något eller några av barnbarnen på husbilsresorna.

Roy var lugn, levnadsglad och lätt att tycka om. Han hade ofta nära till skratt. Att ge barn, barnbarn och vänner en hjälpande hand var något han aldrig tvekade över. Familjen låg honom alltid varmt om hjärtat.

Saknaden och tomheten efter vår älskade Roy är enorm. Han lever för alltid kvar i våra hjärtan.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!