Dödsfall, Rolf Söderberg, Skellefteå

Rolf Söderberg, Skellefteå

Skellefteå 16 oktober 2021 05:00

Tisdag den 5 oktober somnade min älskade make, vår älskade pappa, svärfar, morfar och gammelmorfar in omgiven av hans nära anhöriga på Dammens Äldreboende.

Pappa var född i Ljusvattnet Burträsk, son till Ingvar och Naima Söderberg, eftersom han var äldst i sin syskonskara på 8barn fick han tidigt börja hjälpa till i familjens jordbruk. Efter han avslutat sin sexåriga folkskola tog han anställning på sågen i Järvtjärn.

I sin ungdom träffade pappa sin livslånga kärlek Sonja. De gifte sig och renoverade sitt hus i Stämningsgården, där vi tre döttrar Gerd, Anita och Veronica växte upp i ett tryggt och kärleksfullt hem.

I mitten på 70-talet köpte pappa och mamma tillsammans med mammas syster och hennes man Bil Bud Transporter som de drev i många år. Pappa avslutade sitt arbetsliv som snickare på PEAB.

Idrotten var en stor del av pappas liv men mest klappade nog hans hjärta för Ljusvattnets IF där han tillbringade många timmar på fotbollsplanen som spelare, ledare och sedan som publik. Även i skidspåren tillbringade han många timmar.

När han sedan blev morfar till sina åtta barnbarn så vallade han med glädje även deras skidor. När de 13 barnbarnsbarnen kom blev det mer lek och skoj med de.

När huset i Stämningsgården såldes gick flyttlasset till Mobacken och i samma veva byggde våra föräldrar sin stuga i Kvarnbyn, som blev deras smultronställe.

Med sitt glada humör, bullrande och smittsamma skratt och alltid en hjälpande hand fick pappa en stor vänskapskrets som han värdesatte högt. Alla vi som kände Rolf fick ta del av hans humor som han hade en stor portion av.

Vi är tacksamma för den vård och omsorg pappa fick av personalen på avdelning 1 på Dammens äldreboende.

Rolf har lämnat ett stort tomrum och saknaden är stor efter en varm och fin vän.


Sonja och döttrarna

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Maj-Britt Lundqvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Björn Karlsson, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Carl-Gustav Andersson, Bodan, Lövånger

Dödsfall

Dödsfall, Hagar Boman, Skellefteå

Visa fler