Dödsfall, Rolf Åhlund, Malmö

Rolf Åhlund, Malmö

Rolf Åhlund

Rolf Åhlund

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-13 05:00

Rolf Åhlund har lämnat oss efter en tids demenssjukdom.

Rolf var en av tre söner till Milda och Ivar Åhlund och växte upp i gruvsamhället Kristineberg. Här började han tidigt arbeta på Bolidens kontor och träffade där sin kärlek Alice. Det var också här som de två barnen Birgitta och Pär föddes.

Tidigt 70-tal flyttade familjen till Skelleftehamn, i samband med att Boliden skulle utveckla datoriserade administrativa system för gruvor och anrikningsverk. Med sin utpräglade logiska förmåga blev Rolf utvald att arbeta med dessa processer. Under åren genomgick han utbildningar i ekonomi och kvalitetsstyrning och arbetade slutligen som Controller för Bolidens svenska gruvor.

Ett aktivt friluftsliv stod alltid i fokus för Rolf, främst skidåkning, fiske i fjällen, tennis och golf. Men bäst mådde han nog efter att ha huggit ved, tänt en brasa och en cigarill och fick blicka ut över sjön i Bjurliden, där sommarstugan fanns. Att spela piano och gitarr var en lek för honom och gjorde vårt hem levande och välkomnande för släkt och vänner.

Efter pensionen startade ett nytt kapitel i livet. Då togs steget att flytta till Malmö, där barn och barnbarn fanns. Han tog även här under många år på sig rollen som aktiv ordförande i Brf Öresundsvillan 1, ”Det vackra blå huset”, ett stenkast från havet. Med goda grannar spelade han ofta golf, vinterbadade och var aktiv i en gymnastikförening.

Även efter flytten till Malmö var Rolf angelägen om att hålla kontakt med släkt, tidigare arbetskamrater och nära vänner i Norrland. Rolf var en omtänksam make, pappa, morfar, svärfar och vän, som alltid fanns till hands.

Vi känner stor tacksamhet och saknad och kommer att vårda alla minnen ömt.
Familjen
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!