Dödsfall, Roland Grundström, Arvidsjaur

Roland Grundström, Arvidsjaur

Dödsfall 2 juni 2021 07:48

Tisdag den 18 maj 2021 är en dag vi alla kommer att minnas med sorg i hjärtat. Sent på kvällen somnade Roland Grundström stilla in, i kretsen av sin familj. Efter en kort tids sjukdom vistades han den sista tiden på en vårdinrättning i Arvidsjaur. Där fick han den bästa omsorg man kan önska. Roland och hans fem år yngre bror Robert föddes i Abborrträsk. De var söner till August och Hilma Grundström.

År 1955 träffade Roland sin livskamrat Eva, född Arvius. År 1959 vigdes de i Arvidsjaurs kyrka. Värt att notera är att Roland & Eva firade 62-årig bröllopsdag två dagar innan han avled.

Paret bosatte sig i Abborrträsk och flyttade sedan till Moskosel, där han fick anställning hos Arvidsjaur sockens Elförening.

Roland och Eva fick tre barn: Ronny, Stefan och Helene.

År 1969 gick flyttlasset till Åkersberga, där Roland fick arbete hos Österåkers Elverk.

Två år senare 1971 återvände familjen till Arvidsjaur där Roland fick anställning hos Lundbergs Träindustrier AB, där han jobbade tills han pensionerades.

Roland var en glad och utåtriktad man som uppskattade det goda i livet. Han hade ett stort samhällsengagemang, var under en tid aktiv i den lokala politiken i Arvidsjaur samt fackligt aktiv inom Träindustriarbetarförbundet. Roland och hans fru har alltid haft ett stort intresse för musik och dans. 

Han spelade orgel på gehör och sjöng gärna en vers eller två på någon populär danslåt. Dansintresset förde dem till Kanislogen där de tillbringade många somrar i sin husvagn.

År 1998 bestämde de sig för att flytta till Älvsbyn. Där bodde de i elva år innan de återvände till Arvidsjaur.

Roland var en man med ett stort hjärta. Han värnade mycket om sin familj och vurmade speciellt om sina barnbarn och på senare tid också barnbarnsbarn.

Vi är många som har skrattat åt hans roliga historier och tokiga upptåg genom tiderna.

Det är lätt att förstå varför barnbarnen har kallat honom ”BusRoland”. Roland har haft ett långt och innehållsrikt liv med hustrun Eva vid sin sida.

Han fick uppleva sin 88-åriga födelsedag i hemmet innan han efter en kort tids sjukdom lämnade oss. Livet blir inte som förut.

Vi saknar honom så mycket. Han fattas oss!

Vi tröstar oss med att han nu får sjunga och spela för dem däruppe, en stor och ny publik.

Tack för allt!

Vila i frid

Älskade make, pappa, svärfar, farfar, farfarsfar och bror.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Dödsfall

Dödsfall, Lennart Öhman, Arvidsjaur

Dödsfall, Lennart Öhman, Arvidsjaur
Dödsfall

Dödsfall, Martin Degerman, Ånäs, Abborrträsk

Dödsfall, Martin Degerman, Ånäs, Abborrträsk