Dödsfall, Roger Lundberg, Skellefteå

Roger Lundberg, Skellefteå

Roger Lundberg

Roger Lundberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-20 05:00

På morgonen den 5 februari somnade Roger Lundberg in efter en tids sjukdom. 

Roger föddes i Skellefteå den 29 september 1954. Han var äldst i en syskonskara av fem. Under hela sitt liv blev han Skellefteå och Sunnanå trogen. Roger studerade till årskurs nio och började sen arbeta på Posten som han sedermera lämnade för att börja köra hästtransporter. 1987 startade han sitt företag, Skellefteå Djurtransport. Detta blev Rogers arbetsplats fram tills 2016. 

Tidigt fanns det ett intresse av djur och framför allt hästar. Roger ägde under sitt liv flertalet hästar, men extra speciell var Gullmin som tillhörde en av Sveriges bästa nordsvenskar på sin tid. Gullmin gav Roger många fina minnen och tillsammans med familjen åkte de runt på Sveriges alla travbanor. Även till Norge bar det av där de två fick representera Sverige i en landskamp. 

Roger gifte sig med sin livskamrat Eva 1984. Paret fick en son och en dotter. Senare fick dom även fem barnbarn som låg dom varmt om hjärtat. Efter hans insjuknande valde Roger och Eva att flytta in till centrala Skellefteå för att kunna lägga mer energi på deras intressen.

Roger och Eva byggde stugan i Mellanström 1980 och det har varit deras tillflyktsort ända fram till slutet. Stugan gav Roger ett lugn och möjliggjorde hans intressen för skogen, jakten, fisket och skoterkörningen. Han var också engagerad i flertalet föreningar både i Skellefteå och Mellanström. 

Roger hade ett stort socialt umgänge och han ställde upp för sina vänner i vått och torrt. Han var omtänksam och förstående, alltid redo att lyssna och hjälpa andra. Han hade det största hjärtat av alla.

Saknaden är gränslös.

Eva, Peder och Malin med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!