Dödsfall, Rickie Paleski-Östlund, Skellefteå

Dödsfall, Rickie Paleski-Östlund, Skellefteå

Rickie Paleski-Östlund

Rickie Paleski-Östlund

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-22 05:00

Rickie Paleski-Östlund föddes den 6 juli 1993. Ett energifyllt barn som fick smeknamnet ”Illern” av sina föräldrar Madeleine och Peder. Detta på grund av sina svårigheter att sitta stilla. Den oändliga energin användes bland annat till att spela luftinstrument och sätta upp dans- och teaterföreställningar med fantasifulla utstyrslar i föräldrahemmet i Tjärn. Ofta med hans älskade ögonsten, lillasyster Michelle.

Rickies musikaliska resa fick sin början genom ett missförstånd. Som åttaåring ville han spela trumpet men trodde att det hette cello. Trots denna förväxling spelade han cello i fem år och med det var intresset väckt. Snart bemästrade han även trummor, gitarr, bas och synth. På gymnasiet studerade Rickie programmet Estetisk Musikteater och jobbade senare på Västerbottensteatern.

Att säga att Rickie älskade musik är som säga att även Sverige ligger i rymden. Det är allmänt känt. Rickie har ingått i fler band än någon kan hålla reda på och sitter på det inofficiella rekordet för att ha spelat med flest band under en och samma Trästockfestival. Något som också sticker ut är när han år 2015 spelade på SXSW-festivalen i Austin, Texas.

Vinylspelaren snurrade alltid i hans hem och skivsamlingen växte för varje månad. Han åkte redan som femtonåring iväg på festival på egen hand och följde under flera år med sin pappa till Sweden Rock.

Mest av allt älskade han bandet Bob hund. Rickies samling av skivor, affischer och saker relaterade till Bob hund är nästintill oändlig. Genom sitt stora intresse lärde han även känna medlemmarna i bandet och de hade kontakt med jämna mellanrum. 

Rickies spontanitet och positiva energi smittade alltid av sig och vart han än åkte var det alltid någon som han på något märkligt sätt var bekant med som utbrast ”Rickie!?”. Alla som fick möjligheten att träffa honom har lämnats berörda av hans obeskrivliga charm, skratt och skarpa blick.

När Rickie var tjugo år påbörjades en långvarig kamp mot en hjärntumör. Men han lät det aldrig hindra honom från att fortsätta spela musik eller leva sitt liv på sina egna villkor. Han besatt en vilja och ett driv som under våren 2021 resulterade i att Rickie tillsammans med sitt band skrev skivkontrakt med ett engelskt skivbolag. Ett otroligt stolt ögonblick.

Måndagen den 7 mars somnade Rickie in omgiven av sin familj. Familj, vänner, bandkamrater och hela Skellefteås musik- och kulturliv har förlorat en av sina mest unika och starkast lysande stjärnor. Han kommer alltid att leva i våra hjärtan.

Familjen, vännerna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!