Dödsfall, Reidar Jonsson, Burträsk

Reidar Jonsson
Reidar Jonsson

Reidar Jonsson, Burträsk

Dödsfall 16 januari 2021 05:00

Vår älskade pappa lämnade oss alldeles för tidigt och helt utan förvarning lördagen den 2 januari.

Reidar växte upp i Ljusheden som yngst av sex syskon. Efter studenten arbetade han en kortare tid på Andersfors hyvleri för att därefter köpa in sig i ett taxibolag som han drev i några år.

Reidar bodde en tid i Mora där han fick döttrarna Elin och Sanna, men flyttade sedan in till Burträsk där tredje dottern Renée kom till. Han sadlade i den vevan om från taxichaufför till fastighetsskötare för Skellefteå Kommun, med navet på Björnåkersskolan. Där trivdes han och blev kvar länge, och ett fjärde tillskott till barnaskaran i form av den efterlängtade sonen Alex tillkom även senare.

Att hålla kontakten med släkt och vänner var viktigt för Reidar. När som fjärran hörde han regelbundet av sig in i det sista och behövde någon hjälp med något var han snabb att erbjuda sin assistans, men han var inte heller blyg att be om gentjänster när något av hans egna projekt blev lite för utmanande. Det var hans sätt att hålla kontakten och samtidigt få folk att känna sig sedda och behövda.

Musik, mek och 50-talsnostalgi var pappas stora passioner i livet. Lördagsmornar med Melodikrysset var heliga för honom och det var sällan en ruta lämnades olöst. Han var väldigt allmänbildad och vetgirigheten sinade aldrig.

Pappas reslust väcktes på nytt när han träffade den stora kärleken Elisabeth som blev hans resesällskap på många härliga turer. Hans sista äventyr åkte han dock på allena, men vi vet att han har koll på oss alla från ovan och spånar på ett och annat practical joke därifrån.

Vi kommer att minnas pappa för hans otroliga (och ibland opassande) humor och hans stora musik-, bil- och retrointresse. Han var ensam i sitt slag och tomrummet han lämnar efter sig är enormt.

Vi älskar dig pappa.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa