Dödsfall: Per-Gösta Nyström, Skellefteå

Per-Gösta Nyström, Skellefteå

Per-Gösta Nyström.

Per-Gösta Nyström.

Foto: Privat

Dödsfall2020-10-03 05:00

Lördag morgon 26 september lämnade P-G jordelivet på den plats han trivdes allra bäst, Hajda som vi kallar samlingsplatsen, i sin jaktledarstol och omgiven av sina trogna älgjaktskamrater. Vänner som alltid ställde upp i både vått och torrt. Han föddes för 80 år sedan som nummer tre i en syskonskara av sex hos föräldrarna Elsa och Arthur Nyström i Nyträsk. 

Efter sju år i skolan blev det skogsarbete med timmersvans och yxa det var innan motorsågarna började användas i arbetet. Efter militärtjänstgöring fortsatte P-G i det militära som blev hans arbetsplats till pensioneringen och trots att han endast hade sju års skola befordrades P-G från menig till överstelöjtnant, en prestation att beundra. 

1972 gifte sig P-G med Gun-Marie från Lillkågeträsk som blev hans allt i livet, det stöd han fått av henne är väl unnat men få förunnat. Efter pensioneringen blev det åter skogen och jakten samt bärplockning som fyllde hans dagar. Det är en obeskrivlig förlust för Nyträsk by sär han var byålderman i cirka 40 år, ett uppdrag han tog på stort allvar. 

Han var en omtyckt jaktledare som i cirka 45 år ledde älgjakten. Frihet under ansvar har varit P-G:s motto och nu får nya krafter ta vid. Det blir ett ofantligt tomrum efter en fantastisk personlighet, länge än kommer P-G att leva kvar i våra tankar och minnen.

S-O

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!