Dödsfall, Per-Erik Nyberg, Skellefteå

Per-Erik Nyberg
Per-Erik Nyberg

Dödsfall, Per-Erik Nyberg

Dödsfall 23 januari 2021 05:00

Vår älskade pappa lämnade oss hastigt och oväntat fredagen den 8 januari.

Per-Erik, eller Pelle som han alltid kallades, föddes i Bureå 1939 som nummer ett av tre syskon till Tyra och Erik Nyberg. Vid sex års ålder flyttade familjen och de bosatte sig först i Lund och sen på Sunnanå. Han började jobba redan som 13-åring på slakteriet på Sunnanå, först som postbud och senare i verkstan. Han blev kvar på samma arbetsplats ända fram till sin pension i slutet av 90-talet.

Pappa och mamma träffades på dans 1959, och de gifte sig några år senare. Villan på Sunnanå stod inflyttningsklar 1964 och där föddes vi barn, Erica, Magnus och Nina.

Pappa var en mycket snäll, humoristisk och socialt begåvad människa, med en stor bekantskapskrets. Han hade en fantastisk förmåga att snabbt bekanta sig med folk, oavsett var han befann sig. På de många husvagnssemestrar familjen varit på, så hittade han alltid nya människor att prata och skämta med, som det var den naturligaste sak i världen.

Pappa var en sann djurvän, och ända sedan vår första hund Fanny kom till familjen 1985, har han alltid haft sina älskade hundar, en i taget, som trogna följeslagare på sina dagliga promenader.

Något han verkligen uppskattade var att följa i princip alla former av idrott, och särskilt då hockey, trav, golf, skidåkning, boxning och tennis. Det är många timmar som tillägnats sportens värld, och på senare år följde han även barnbarnens idrottsutövande med stort intresse.

Som pappa, och som morfar och farfar till nio barnbarn, har han alltid funnits där och stöttat, skjutsat och passat barnbarnen när livspusslet inte riktigt gått ihop.

Vi minns honom som en lekfull pappa och med barnasinnet kvar, som gärna busade och hittade på upptåg med oss under vår uppväxt. Han var en omtänksam make och far, som alltid hade en hjälpande hand för både familj och vänner.

Vi känner en djup tacksamhet över alla fina stunder vi har fått uppleva tillsammans.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa