Dödsfall, Pekka Lahti

Pekka Lahti
Pekka Lahti

Pekka Lahti, Skelleftehamn.

Dödsfall 14 november 2020 05:00

Pappa kom som krigsbarn till Skellefteå. Han var då fyra år gammal. Pekka fick bo hos en bra familj och han hade kontakt med sina fosterföräldrar så länge de levde. Familjen bodde på Älvsbacka och pappa gick på Kanalskolan.

Som tioåring reste han till sin mamma i Tammerfors i Finland. Där gick han i svenska skolan, växte upp och träffade min mamma som var grannflicka och barndomskamrat.

Pappa hade alltid en längtan tillbaka till Skellefteå och 1961 flyttade de hit med mig som då var i ettårsåldern. Vi kom till Boliden och pappa arbetade i gruvorna. Jag fick en lillebror som tyvärr dog i unga år. Det blev fem år i Boliden innan vi flyttade till Skelleftehamn. Pappa arbetade på en rörfirma och vi hade nära till Harrbäcksand till fosterföräldrarnas stuga. Det var en härlig tid. Han hade alltid idrottat under sin uppväxt. Det var hockey, fotboll och även basket. Pekka var under ett par år administratör och tränare i Rönnskärs IF. Han hade så roliga och fina minnen från den tiden.

Pappa Rönnskärsverken trogen i många år. Han blev förman och där trivdes han verkligen bra.

1986 köpte mamma och pappa en stuga i Bäckfjärden och det blev ett kärt ställe för oss alla. Barnbarnen kom och moffi och mommi hade många lyckliga stunder där med oss, barnbarnen, släkt och vänner.

Pappa och mamma skapade tillsammans ett riktigt paradis i Bäckfjärden för oss att njuta av.

Pappa var mycket snäll, omtänksam, glad och med en stor portion humor. Alltid nära till skratt och ett skämt på lut.

Nu är pappas jordeliv slut och han lämnar en stor saknad i våra hjärtan men också många, många härliga minnen.

Dottern Anna-Maija

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa