Dödsfall, Paul Öster

Paul Öster, Kåge

Paul Öster

Paul Öster

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-13 05:00

Paul Öster somnade in den 24 december på Hedvigsgården i Kåge. Han föddes 1931 på Ön i Kåge som nummer fyra i en syskonskara av åtta. Han var son till Johan och Gerda Öster och präglades mycket av sin uppväxt på ön. Där grundlades hans intresse för djur, båtliv och fiske. 

Redan som mycket ung började han arbeta i skogen, ofta i Arjeplogs och Arvidsjaurs socknar med sin far och bror Bengt. Därefter valde han att vid tidiga år bli sjöman och utbildade sig till maskinist. Oräkneliga är de historier som han berättade om detta liv. 

1956 träffade han så vår mor Astrid och tycke uppstod. Han valde då att gå iland och fick arbete som mekaniker på Skellefteå bilaktiebolag. Där blev han kvar i många år i olika befattningar bland annat som verkstadschef. 

Efter det så valde han att börja som chef på Wiklunds trä i Storselet och verkade där till sågverket lades ned. Därefter fick han anställning på Skega där jobbade han till sin pension. 1963 byggde mor och far hus på Åsgatan i Kåge, där trivdes de väldigt bra och hade mycket umgänge med sina grannar. 2007 sålde de huset och flyttade till en lägenhet i Kåge. 2017 gick vår mor bort efter en kortare sjukdom och fars saknad var stor. 

På fritiden var alltid fisket i Kågefjärden prioriterat. Detta bedrevs så fort tillfälle gavs från tidig vår till sen höst, höstfisket med far och hans bröder är något som jag kommer minnas med värme. Han månade väldigt mycket om sina nära och kära och var en mycket hjälpsam person. 

Otaliga är de dagar och timmar han har hjälpt oss med olika projekt och tagit sig tid att umgås med sina barn och barnbarn. Han sörjs närmast av sina två barn Margaretha och Torbjörn, sex barnbarn och fyra barnbarnsbarn. Vi är alla tacksamma över att vi har fått ha dig till pappa, farfar, morfar och svärfar. Saknaden är stor men många ljusa minnen kommer att leva kvar.

 Familjen genom Torbjörn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!