Dödsfall, Ove Holmqvist, Skellefteå

Ove Holmqvist
Ove Holmqvist

Ove Holmqvist, Skellefteå

Dödsfall 5 december 2020 05:00

Vår käre pappa Ove Holmqvist har efter en kort tids sjukdom lämnat oss den 27 november 2020.

Pappa var född och uppvuxen i Myckle som femte barnet i en syskonskara av totalt nio. Han började sitt arbetsliv som målare och utbildade sig senare till ingenjör och tog examen 1964. Samma år gifte han sig också med vår mamma Britt-Marie och Anette föddes.

Året efter flyttade familjen ner till Örebro då pappa spelade allsvensk fotboll i Örebro SK och Eva föddes. 1967 flyttade familjen tillbaka till Skellefteå och pappa började arbeta som ingenjör åt Skellefteå kommun där han blev kvar hela sin yrkesverksamma karriär.

Efter att han avslutat sin aktiva karriär som spelare fortsatte pappa i många år som fotbollstränare. Helgens höjdpunkt var under vår uppväxttid att se Tipsextra på lördagar.

Pappa trivdes och spenderade också mycket tid i skogen. Ett minne som vi har är att se honom nöjd komma hem från skogen eller vedbacken med motorsåg i handen eller då vi i bil åkte hela familjen för att försöka se älgar i Myckleskogen.

Pappa var otroligt mån om familjen och vi är många som har fått hans hjälp med att måla och tapetsera. Han hade alltid glimten i ögat och kom gärna med en klurig kommentar.

Vi saknar dig pappa!

Anette och Eva

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa