Dödsfall, Östen Renström, Malå

Östen Renström, Malå

Östen Renström

Östen Renström

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-15 05:00

Den 1 januari somnade vår fina pappa in i stillhet efter en tids sjukdom. Han blev 78 år.

Pappa föddes den 12 september 1943 som yngst i en syskonskara på tre barn. Föräldrar var Bengt och Alma. Pappa växte upp och gick skola i Fårträsk. 1969 gifte sig pappa med vår mamma Marianne och de bosatte sig i Malå och där fick de två barn, Britta och Erika. De gick sedan skilda vägar och pappa träffade senare Agneta 2001.

I slutet av 60-talet började pappa som vägförvaltare på Vägverket. År 1989 började han arbeta som verksamhetsansvarig på Malå Turism. Tillsammans med sina kollegor utvidgade pappa den befintliga skidanläggningen Tjamstan med bland annat fler nedfarter, fler campingplatser, flytt av Laven, utomhuspool samt anordnade flera uppskattade arrangemang. Pappa blev kvar på Malå Turism fram tills sin pension år 2008. Tack vare hans stora engagemang blev han 2008 vald till årets Malåbo.

Under barnens uppväxt var han mycket engagerad i Malå IF Alpina och Friluftsfrämjandet. Han tyckte om att åka slalom. Han gillade även att vara i stugan vid Lilla Skeppträsket. Där bjöd han frikostigt sina gäster på mat och anordnade gärna en 5-kamp. Pappa var mycket händig och kunde fixa det mesta, vilket alla som besökt stugan kan vittna om. Pappa jagade även älg och var tillsammans med sina två bröder medlem i jaktföreningen Fårträsk VVO.

Pappa var ett stort stöd för oss barn och ställde alltid upp. Han har hjälpt till vid otaliga flyttar, renoveringar och fritidsaktiviteter. Som person var han social, påhittig och omtänksam. Han tyckte inte om att sitta stilla utan hade alltid en mängd med projekt på gång. Vi såg honom ofta med en hammare i högsta hugg.

Pappa var mycket älskad och vi kommer att sakna honom något enormt.

Döttrarna Britta och Erika med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!