Dödsfall Östen Norberg 23 april

Östen Norberg, Arvidsjaur

Östen Norberg, Arvidsjaur.

Östen Norberg, Arvidsjaur.

Foto: Privat

Dödsfall2020-04-23 05:00

Östen Norberg avled den 16 april på Piteå lasarett. Han blev 81 år. Närmast anhöriga är makan och dotter med familj samt bror och svägerska.

Östen föddes i Storsele, Norsjövallen. När Östen var tio år övertog familjen hans morfars gård i Vaxborg, Arjeplog. Flytten innebar att han under sina skolår i Arjeplog fick bo inackorderad i familj.

Efter avslutad skolgång blev det skogsarbete, arbete i gruvan i Laisvall och vägarbete på Gradisvägen. Han byggde sig ett litet hus i Vaxborg där han bodde under många år. 

Östen flyttade till Arvidsjaur 1969 tillsammans med Eva. De köpte sig ett nybyggt hus i ett område där alla grannar flyttade in ungefär samtidigt och det har under åren varit en väldigt fin grannsamvaro. I Arvidsjaur har han arbetat som träarbetare och vaktmästare. 

1977 föddes Ellenor. En stor lycka i livet har varit att få följa hennes väg genom livet och att få två fina barnbarn. Naturen och fiske har varit de stora intressena. Efter pensioneringen har många månader på året tillbringats i Vuoggatjålme och Vaxborg. Under vinterhalvåret har han varit i snickarboden och gjort knivar och kåsor med mera. Han har varit en händig och noggrann man som velat att allt ska fungera. 

Nu får vi klara oss utan hans omsorg. Saknaden är stor, men minnet som vi bär med oss skänker tröst. Vi får tänka på barnbarnets ord: ”Döden är tråkig, men att leva är kul”.   

Eva och Ellenor med familj                                                                                                                   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!