Dödsfall: Ola Burström, Skellefteå

Dödsfall: Ola Burström, Skellefteå

Ola Burström.

Ola Burström.

Foto: Privat.

Dödsfall2020-05-18 05:00

Älskade make och pappa. Ola föddes 1950 i Piteå och bodde i Munksund under sin uppväxt. Ola var yngst i en syskonskara av fyra. Ungdomen tillbringade han mycket på EFS och det var också där han träffade sin älskade hustru Birgitta och snart gick flyttlasset till Skellefteå. 

1971 gifte de sig. Ett par år senare köpte Ola och Birgitta ett hus i Ersmark. Där fick de döttrarna Annelill och Susanne. Ola och Birgitta bodde kvar i Ersmark under barnens uppväxt. Under tiden i Ersmark var Ola engagerad i kyrkan, socialdemokraterna och broderskapsrörelsen. 

1997 flyttade de in till stan och det första barnbarnet föddes. Familjen och barnbarnen Maja, Linnea och Lovisa var viktiga för Ola och han ställde alltid upp om de behövde hjälp.

Ola började tidigt att intressera sig för politik och har under hela sitt liv arbetat för det han trodde på. 1976 valdes han in i fullmäktige för Socialdemokraterna, och där blev han kvar ända till pensionen. Ola arbetade som mekaniker på Finsliparna och Renholmens Mekaniska Verkstad under många år. Den största tiden har han verkat som förtroendevald i kommunens tjänst. 42 år blev det, och det var som ordförande i Tekniska nämnden. Ola har alltid trivts med sina uppdrag och alltid stått för det han trott på. Många timmar av sin fritid har han lagt ned på att sätta sig in i olika ärenden och arbetat för Skellefteå kommuns trafik, gator, renhållning mm. Ola har under sina år suttit på många styrelseuppdrag för bolag och ideella föreningar. Under många år var han ordförande för Svenskt vatten. 

1994 övertog Ola och Birgitta hans föräldrars stuga på Småskärsudden i Piteå och det var nog här Ola trivdes allra bäst. Ola tyckte om att åka ut med båten och att bygga och fixa på stugan. För två år sedan uppfyllde han en pojkdröm och köpte sig en grävmaskin som han flitigt använde. 

Ola lämnar efter sig ett stort tomrum. Hans omtänksamhet och omsorg om familjen, hans trygghet och all kunskap han hade. Ola lämnade livet plötsligt och för tidigt. En tröst är att han levde alla sina dagar som han ville och lämnade jorden på den plats och med den person som han älskade mest. I stugan i Piteå och med sin älskade hustru Birgitta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!