Dödsfall, Mona Lindgren, Bureå

Mona Lindgren, Bureå

Mona Lindgren

Mona Lindgren

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-12 05:00

Mona Lindgren, Bureå, född Nilsson avled på Buregårdens äldreboende vid en ålder av 85 år med sina barn närvarande.

Mamma föddes i Forsen/Östra Falmark som den äldsta i en syskonskara på fyra. När hon var nio år flyttade hon med sina föräldrar Columbus och Tekla Nilsson och syster Runa till Västra Hjoggböle. Där föddes syster Ulla och bror Roland.

1954 träffade mamma Ivan Lindgren som hon sedan gifte sig med 1961. Samma år föddes dottern Cristina och två år senare sonen Jonas. De byggde med morfar Columbus hjälp ett hus på Kabelvägen i Bureå. Där bor idag barnbarnet Louise med sin man Helmer.

När vi barn var små så var mamma hemma med oss. Sen jobbade hon några år inom äldreomsorgen innan hon utbildade sig till terapibiträde i Umeå. Hon fick därefter en tjänst på Klockarhöjdens terapi där hon tjänstgjorde fram till sin pension.

Mamma var otroligt kreativ och händig. Ingenting var egentligen omöjligt. Hon sydde kläder, stickade, växtfärgade yllegarn, vävde allt från tyger till mattor, gjorde bildvävnader, gick kurser i keramik, silversmide, tennbroderi, snickeri mm. Det som också kännetecknade henne var att hon alltid släppte alltför att hjälpa den som behövde det samt hennes sinne för humor.

Våra föräldrars största intresse var att åka ut på havet. Deras första båt ”Lady Bump” var en fiskebåt som de själva byggde en ruff på. Med tiden inköptes en motorseglare ”Ms Cristina” med vilken de kunde åka längre turer med. Mamma blev dock änka på midsommarafton 1999, något som hon aldrig kom att förlika sig med.

Då hon drabbades av demens fick hon ett boende på Buregårdens fantastiska avdelning Lingonet, något som vi barn är otroligt tacksamma för.

Nu unnar vi vår snälla kämpe till mamma frid och ro i himlen med pappa.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om