Dödsfall, Miriam Lundberg, Skellefteå

Miriam Lundberg, Skellefteå

Miriam Lundberg

Miriam Lundberg

Foto: Privat

Dödsfall2021-01-07 05:00

Miriam Lundberg avled den 26 december efter en tids sjukdom. Hon blev 92 år. Vår mamma var dotter till Karl och Sofia Degerman i Ljusvattnet Burträsk Hon var äldst av åtta syskon. Tidigt fick hon hjälpa till med sina småsyskon.

Efter att ha gått i den sexåriga skolan fick hon arbete med hushållsarbete, hos sina blivande svärföräldrar. Där mötte hon, bara 16 år gammal, vår pappa Harry. Dom gifte sig 1951 och bosatte sig i Nedre Åbyn. Två barn föddes Christine och Curt. Hon arbetade under många år på Anderssons Konditori i samhället.

Mirjam tyckte om att plocka bär och trädgården var hennes stora intresse. Varje vår drev hon upp massor med blomplantor som sedan planterades ut i rabatterna. I hennes frys fanns alltid bullar och kakor. Alla som kom skulle bjudas på fika. Många resor förekom också, både i Sverige och till utlandet.

Mamma trivdes bäst när hon var med sina närmaste. Hon såg till att alla hade det bra och älskade sin familj med barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

År 1985 blev hon änka, men hon bodde kvar i sitt hus till hösten 2019. Hon arbetade fram till sin pension på Skogsbruksskolan där hon var mycket omtyckt.

Mirjam flyttade till Skellefteå och ett trygghetsboende på Strandgården, där hon fick fantastisk hjälp av hemtjänst samt hemsjukvård på slutet.

Vi har förlorat en kärleksfull och omtänksam mamma som vi saknar mycket.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!