Dödsfall: Michael Larsson, Skråmträsk

Michael Larsson, Skråmträsk

Michael Larsson, Skråmträsk.

Michael Larsson, Skråmträsk.

Foto: Privat

Dödsfall2020-04-29 05:00

Efter en tids sjukdom somnade pappa på långfredagen in lugnt och stilla med oss närvarande. Han blev 74 år.

Pappa var född och uppvuxen i Skråmträsk som yngst av fyra syskon. Familjen hade jordbruk som pappa och äldste brodern fortsatte att driva tillsammans. I början på 1990-talet tog pappa ensam över verksamheten med mjölkproduktion, tills han gick i pension vid 60-års ålder.

1974 träffade han kärleken, vår mamma Britt-Inger, på logdans i Nyfors och efter några år flyttade hon till Skråmträsk. 1986 föddes vi tvillingflickor och tre år senare gifte de sig.

Livet som bonde gav lite utrymme för lång sommarledighet, men pappa uppskattade att åka på biltur i Sverige när tillfälle gavs. Semestern blev istället ofta i november och tillbringades i utlandet, gärna med sol och bad. Pappa var intresserad av sport, främst hockey och skidåkning vilket han gärna tittade på hemma i tv-soffan. 

Pappa var allt som oftast glad och positiv, vi och pappa delade samma humor och det blev många skratt när vi sågs. 2016 gick vår mamma bort vilket var en stor sorg för pappa. Kort därefter drabbades han själv av cancer vilket präglade hans sista år i livet. Pappa var väldigt tacksam över den omtanke som han fick från nära och kära. Trots sjukdom och sorg efter mamma hade pappa stor livslust. 

Saknaden är stor, men vi kommer att minnas honom med mycket värme och kärlek.

Nina och Elin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!