Dödsfall, Matz Frängsmyr, Sjöbotten

Matz Frängsmyr, Sjöbotten

Matz Frängsmyr

Matz Frängsmyr

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-29 05:00

Matz Frängsmyr avled hastigt den 13 januari på universitetssjukhuset i Faro, Portugal. Han blev 73 år.  Han sörjes närmast av hustrun Marie och systrarna Anita och Sonia.

Matz föddes som yngsta barnet i familjen, och med sju äldre syskon, lärde han sig tidigt att stå upp för sina åsikter.
 

Skolgången började i Sjöbottens folkskola, fortsatte i Bureå och vidare till Skellefteå där han utbildade sig till styr- och regleringsmekaniker.

Efter utbildningen flyttade han till Stockholm, och det kom också att bli den stad där han bodde och var yrkesverksam större delen av sitt liv med ett par undantag. Han och hustrun Marie bodde och arbetade t ex några år i Schweiz.

2008 flyttade de till Skellefteå och ett nybyggt hus i Stämningsgården. Matz tillbringade då också en hel del tid i Sjöbotten och barndomshemmet, som han och storebror Hans-Olof köpte efter våra föräldrars död. När bror Hans-Olof avled, blev Matz ensam ägare till huset.

Matz testade många sporter, men det blev golfen som blev hans stora passion. Både han och Marie spelade och många är de golfbanor över hela världen, som de besökte under årens lopp.

Vintern var ingen favoritårstid och Matz och Marie började tillbringa vintern först i Spanien och under senare år i Portugal. Att bo i sitt älskade Sjöbotten under sommaren och i Portugal under vintermånaderna upplevde Matz som idealiskt.

Matz var väldigt släktkär och följde med stort intresse sina syskons och syskonbarns förehavanden. Och när syskonbarnbarnen kom engagerade han sig även i dem.

Att en sådan vital och levande person som Matz nu är borta är svårt för oss att ta in. Vem ska nu påminna oss om namnsdagar, skicka små anekdoter etc ?

Matz fattas oss och saknaden kommer att finnas där länge, länge.

Med sorg i hjärtat men tacksamma över att ha haft honom i vår familj, lyser vi frid över hans minne.

Familjen genom Sonia

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!