Dödsfall: Maths Forsberg, Skellefteå

Maths Forsberg, Skellefteå

Maths Forsberg

Maths Forsberg

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-08 05:00

Maths somnade in på natten till fredagen den 4 september efter en tids sjukdom. Han blev 83 år gammal. Maths var född och uppväxt i Bergsviken, Piteå. Hans föräldrar var Martin och Linnea Forsberg och han var äldst i syskonskaran av tre bröder. Maths förlorade själv sin pappa redan i unga år, i samband med värnplikten, och det betydde redan då ett större ansvar för övriga familjen.

Hans första jobb var på sågverket nära Bergsviken. Han fick stipendium för att studera på en folkhögskola i Stockholm. En tid efter studierna fick han jobb som arbetsförmedlare, vilket var ett yrke han behöll resten av sitt arbetsliv.

1968 gifte han sig med Anita och de bosatte sig i Gävle. De fick sonen Mattias och senare dottern Jenny. Med två små barn kom längtan att komma närmare far- och morföräldrar och flytten gick då norrut igen till Skellefteå 1975 och främst villan på Sunnanå. Drömmen om ett nybyggt hus gjorde att flyttlasset 1981 gick till Bergsbyn där familjen trivdes väldigt bra.

Maths var intresserad av samhällsfrågor och engagerade sig politiskt i socialdemokraterna. Han var under en tid ordförande i den lokala S-föreningen i Bergsbyn. Han drev bland annat frågan om en ny skola vilket sedermera blev verklighet och där dottern Jenny var en av de första att få gå den gula skolan. Han hade också ett starkt idrottsintresse och ställde till exempel upp som tränare i sonen Mattias fotbollslag under några år. Som pensionär tyckte han om att spela bowling. Det var också mycket sport på TV och han följde gärna Skellefteå AIK i lagets med- och motgångar genom åren.

Tillsammans med familjen blev det under årens lopp många husvagnssemestrar runt om i Sverige och utlandsresor till Medelhavet. En favoritplats under senare år, efter flytten till radhuset på Anderstorp, var ute vid husvagnen på Björnsholmen, utanför Nyhamn. Han satt gärna nere vid vattnet och hade det skönt under varma sommardagar.

Maths var en snäll och social person som brydde sig om sina nära och hade en positiv inställning till det mesta. Trots att han var sjuk sista tiden i livet, höll han modet uppe och var han intresserad av hur andra hade det.

Han har lämnat oss i stor sorg och saknad, men i kärt minne bevarad.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!