Dödsfall, Martin Häggmark, Sjöbotten

Martin Häggmark, Sjöbotten

Martin Häggmark

Martin Häggmark

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-20 05:00

Martin föddes tidigt på julaftonen år 1940 i Sjöbotten, i ett rum med nyfernissat golv. Han växte upp på ett mindre jordbruk i byn med mamma Alida, pappa Elof, två systrar och två bröder. 

Martin började sällskapa med Birgit i början av 60-talet och gick då även utbildning till slöjdlärare i Byske och Linköping. Han fick sin första tjänst som färdigutbildad slöjdlärare inom Burträsks rektorsområde hösten -66. I många år jobbade han sedan på Bureskolan ända fram till sin pension. 

Martin och Birgit gifte sig i januari -67 och bosatte sig i lägenheten i Sjöbottens bönhus. De fick två barn och familjen bodde i bönhuset fram till strax före jul 1975, då de flyttade in i det nästan färdigrenoverade huset en kort bit därifrån.

Under åren har bönhuset alltid legat varmt om hjärtat och många är de timmar som tillbringats där, både vid renoveringar, ombyggnationer, som en mycket uppskattad barn- & ungdomsledare och sjävklart på många gudstjänster. Han har även funnits tillhands på olika sätt för många i byn.

Under i stort sett hela sitt liv har Martin varit aktiv i Sjöbottens EFS förening samt i Bönhusföreningen. han hade en djup och självklar gudstro under hela livet.

Under många år satt han med i kyrkofullmäktige och kyrkorådet i Bureå Församling.

När barnbarnen kom på besök tillbringade han mycket tid med att umgås med dem på många olika sätt, bland annat med att snickra trollspön och tillverka diverse träbössor av olika slag.

De senaste åren har hälsan sviktat och kroppen har inte riktigt orkat med, men hans humor och lekfullhet bestod.

Han var Sjöbotten trogen hela sitt liv och fick sluta sina dagar med familjen i sin närhet.

Martin nyss fyllda 80 år lämnar ett stort tomrum efter sig, men minnena lever kvar och vår tacksamhet är stor.

Familjen Birgit, Hans & Ann-Louise

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!