Dödsfall, Martin Degerman, Ånäs, Abborrträsk

Martin Degerman, Ånäs, Abborrträsk

Dödsfall 26 november 2021 05:00

Vår älskade pappa, farfar och svärfar Martin Degerman, Ånäs, Abborrträsk lämnade oss den 13 november då han avled i sitt hem i en ålder av 91 år.

Han bodde kvar i sitt barndomshem där han vuxit upp som yngst i en syskonskara på sju stycken.

Pappa började på jägmästarutbildning i Haparanda men det blev bara en termin innan han blev hemkallad för att istället jobba i sin systers åkeri.

Där fortsatte han att arbeta tills han slutade vid 60 års ålder då åkeriet såldes. Vår mamma Britt, träffade han i oktober 1952. " Det sa bara klick" och dom gifte sig 1955 en kall januaridag och bröllopsfesten hölls i Storberg på trettondagsaftonen.

Tillsammans fick de två barn, Roger och Bodil och senare berikades familjen med två barnbarn och fyra barnbarnsbarn.

2013 blev pappa änkeman.

Många somrar jobbade han på Tages Turistsaloon som ordningsvakt, vilket han tyckte var mycket trevligt. Han var även engagerad i folketshusföreningen i Abborrträsk. Älgjakten var han med om tills för sex år sedan då han fick sluta efter ha drabbats av en stroke. Minnet var gott, om saker som hänt förr i tiden, många besökte och ringde och han fick hjälpa lösa släktfrågor. Pappa var mycket social och en godhjärtad person. Hans minne lever vidare och han saknas av oss.

Barnen med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ann-Katrin Grubbström

Ann-Katrin Grubbström
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Dödsfall

Dödsfall, Lennart Öhman, Arvidsjaur

Dödsfall, Lennart Öhman, Arvidsjaur